Nieuw: Arabian Film Nights!

In samenwerking met het Arab Film Festival worden er vanaf eind mei diverse Arabisch gesproken films bij Dakota vertoond! Het Arab Film Festival is een kunst platform met als doel om een veilige plek te creëren voor dialogen over kunst, emancipatie, maatschappelijke ontwikkelingen en politieke vrijheid.

Elk jaar selecteert het festival films van hoge kwaliteit, die raakvlak hebben met het publiek. Dit allemaal in samenwerking met makers en partners uit de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika).

Voorafgaand de filmvertoningen, zal er een korte inleiding plaatsvinden met betrekking tot de films.

Films

Op vrijdag 24 mei is de aftrap van Arabian Film Nights en zal de Marokkaanse film A Summer in Boujad (صيف في بجّعد – اعلان الفيلم) ten toon worden gesteld. Een prachtige film van de Marokkaanse filmmaker Omar Mouldouira, die ons meeneemt op een nostalgische reis. De film belicht de complexiteit van familiebanden en de zoektocht naar een nieuw thuis.

Op vrijdag 28 juni wordt de film The Teacher (دقيقة) uitgezonden. In “The Teacher,” het meeslepende speelfilmdebuut van Farah Nabulsi, kruisen de levens van een Palestijnse schoolmeester en een Amerikaans echtpaar elkaar in een verhaal over verlies, verzet en de zoektocht naar gerechtigheid. Basem El-Saleh (Saleh Bakri), een leraar die rouwt om de dood van zijn zoon en het einde van zijn huwelijk, vindt een nieuw doel in het helpen van zijn leerlingen, Adam en Yacoub, om de omwenteling van de sloop van hun huis te navigeren. Zijn band met een Britse maatschappelijk werkster (Imogen Poots), toegewezen om Yacoub te helpen, verdiept zich terwijl ze hun traumatische verledens delen.

Inclusief verse Marokkaanse Muntthee

Voor-en na de filmvertoningen is er de mogelijkheid om in het café een hapje en een drankje te doen. Aansluiten bij het thema serveren we verse Marokkaanse thee.

Meer info vind je op de website van het Arab Film Festival 2024.