De Lente lonkt bij Dakota!

Komende maand valt er weer van alles te beleven in Theater en Filmhuis Dakota. Van ervaringstheater tot comedy, en van muziekconcerten tot spoken word. Van jong tot oud en voor ieder wat wils. Dakota tipt alvast de volgende voorstellingen..

• De Wraak van A (Donderdag 4 April) – ervaringstheater

Ayşegül Karaca maakt in haar derde solovoorstelling korte metten met de dominante gewelddadige mannencultuur waarin ze is opgegroeid. In de voetsporen van Medea, Antigone, Demeter en Hera neemt ze de touwtjes in handen en geeft haar Griekse heldinnen een stem in het nu.

De Volkskrant over Ongetroost
Aysegül Karaca is een onverschrokken vrouw. Een overlevingskunstenaar, die zich noch door een gewelddadige jeugd, noch door een visuele beperking van haar droom heeft laten beroven: te schitteren op een podium. En schitteren doet ze, vooral als ze zingt, in haar veelkantige tweede solovoorstelling Oogentroost bij Theater Rast, een mix van kleinkunst, stand-up, muziek en hoogst persoonlijk verteltheater.

Klik hier voor tickets!

• Made in Holland (Vrijdag 19 April) – comedy

Stand-up comedian Anuar is geboren en gevormd in Nederland. Met veel herkenbaarheid, hilariteit en een mix van nostalgie en actualiteit steelt hij de harten van zijn publiek in het theater. Vanuit zijn humoristische visie houdt hij de bezoeker een spiegel voor over Nederland anno nu. Hierdoor kwam hij op de voorpagina van de gerenommeerde krant The New York Times.

Na vijf avondvullende comedyshows en twee Ramadan Conferences – waar Anuar de bedenker van is – komt hij nu met zijn nieuwe comedyshow MADE IN HOLLAND.

Klik hier voor tickets!

  • The Last Poet (Donderdag 25 April) – spoken word

Hiphop meets Spoken Word!

Voor The Last Poet laat Nita Kersten zich inspireren door het werk van The Last Poets, een collectief van dichters en muzikanten uit de tijd van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging. De invloed van hun werk op de hiphopcultuur en spoken word is gigantisch en nog altijd terug te zien en horen. Kersten zoomt in op het levensverhaal van één van de Last Poets: Umar Bin Hassan. Na een jeugd in armoede en ongelijkheid , stapte hij op de bus naar New York, waar muziek, poëzie en spoken word zijn redding zouden worden, zijn kunstvorm, zijn manier om zich uit te spreken.

The Last Poet neemt je mee op reis naar de jaren zeventig van Amerika tot nu, in een ritmische toneeltekst (Maxine Palit de Jongh) waarin Kersten haar acteurs laat spelen op het snijvlak van theater, hiphop en ‘spoken word’.

Klik hier voor tickets!