Hij zei / Zij zei. De eeuwige battle tussen man en vrouw wordt uitgevochten in Dakota!

Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus. De eeuwige strijd tussen man en vrouw wordt dan eindelijk uitgevochten en welteverstaan in Theater Dakota op 15 februari! 

Lees hier de recensie van THEATERKRANT.NL

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Dat is inmiddels een cliché. Hij en zij lijken vaak op twee totaal verschillende planeten te wonen, waartussen voortdurend ruis op de communicatielijnen zit. Een man begrijpt de teksten van Bløf vaak beter dan de logica die een vrouw hem voorschotelt. Haar brein is voor hem een doolhof. Een man is voor een vrouw vaak een hulpeloze, simpele ziel.

In anderhalf uur scheren Silvester Zwaneveld en Berit Companjen in Hij zei / Zij zei langs en over de onderlinge vooroordelen en misverstanden. Inhoudelijk levert het geenszins verrassende en nieuwe vergezichten op, we hebben er al zo vaak om gelachen tijdens de vele variaties op het thema. Nee, ze vinden niet opnieuw het wiel uit, wandelen een beetje te veilig over een platgetreden pad. Maar ook als je geen wiel uitvindt kun je nog best vermakelijk zijn als kersvers duo.

Ze hebben voor Hij zei / Zij zei een aardig werkende vorm gevonden: twistgesprekjes aan een tafel, waarvan ze afwisselend opstaan om op een klein stand-up podium wat humoristisch te reflecteren op het voorgaande. Op een scherm achter hen worden de verschillen tussen mannen en vrouwen, en – ze kunnen er niet omheen – ook hetten en hennen, in cijfers en cartoons geprojecteerd. Of we lezen wat een van beiden echt dénkt, terwijl iets anders wordt gezegd.

Ze gooien er een aanstekelijke energie in. Vooral de 1.52 meter kleine driftkikker – ‘dikke pad’ noemt ze zichzelf een keer spottend – Companjen legt zeer vaardig lijntjes met de zaal en mag zich als vrouwelijke helft ook in de meest beklagenswaardige – dus geestige – positie manoeuvreren. Zij is in de jaren na haar afstuderen aan de Koningstheateracademie wat onzichtbaar gebleven en speelde in kleine comedyclubs. Silvester Zwaneveld was tot 2008 de helft van het lach-of-ik-schiet-duo Arie & Silvester en verruilde uitverkochte grote zalen voor het intieme kleine stand-up podium, met onder meer een eigen maandelijks comedycafé in het Apeldoornse Orpheus Theater.

Veel van wat ze brengen is herkenbaar. Inderdaad, als vrouwen een probleem aan de orde brengen, willen ze alleen maar over het probleem praten. Geen oplossingen. En dat is een bondige samenvatting van Hij zei / Zij zei: omdat er geen oplossingen zijn, kunnen we ons blijven vermaken over mannen die van Mars komen en vrouwen van Venus.

door Ruud Buurman.

Voor meer info & tickets klik je hier!