Hiphop & Spoken Word bij Theater Dakota

Theater en Filmhuis Dakota maakt kunst en cultuur toegankelijk voor bewoners van Escamp. Als cultuuranker voor dit grootste stadsdeel met ruim 120.000 inwoners, wordt er zeven dagen per week een zeer gevarieerd programma voor jeugd, jongeren en ouderen geboden.

The Last Poet (donderdag 25 april | 20:15)

Voor The Last Poet laat Nita Kersten zich inspireren door het werk van The Last Poets, een collectief van dichters en muzikanten uit de tijd van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging. De invloed van hun werk op de hiphopcultuur en spoken word is gigantisch en nog altijd terug te zien en horen. Kersten zoomt in op het levensverhaal van één van de Last Poets: Umar Bin Hassan. Na een jeugd in armoede en ongelijkheid , stapte hij op de bus naar New York, waar muziek, poëzie en spoken word zijn redding zouden worden, zijn kunstvorm, zijn manier om zich uit te spreken. The Last Poet neemt je mee op reis naar de jaren zeventig van Amerika tot nu, in een ritmische toneeltekst (Maxine Palit de Jongh) waarin Kersten haar acteurs laat spelen op het snijvlak van theater, hiphop en ‘spoken word’.

Klik hier voor tickets!

We Are (NOT) Tupac Shakur (vrijdag 10 mei | 20:15)

WE ARE (NOT) TUPAC SHAKUR is een persoonlijke hiphop voorstelling over jeugdhelden, de liefde voor hiphop en culturele toe-eigening. Via jeugdhelden, mythische figuren en tienerposters zoekt hiphop-theatercollectief DIEHELEDING naar wat een mens tot held maakt, en wat er voor zorgt dat we op diegene willen lijken. Een muzikale mozaïek als een hiphop-album op de vloer.

Raplegende Tupac Shakur inspireert nog steeds miljoenen mensen die zich in hem herkennen en naar hem opkijken. Je vindt zijn gezicht over de hele wereld op posters, t-shirts en slaapkamer muren. Tupac is meerdere mensen in één: een veroordeelde sex-offender, een activist, een geniale rapper, een opportunistische geldverdiener én een slachtoffer van zijn eigen roem. Een controversieel artiest wiens identiteit niet in één hokje te plaatsen is.

In de voorstelling WE ARE (NOT) TUPAC SHAKUR bevraagd DIEHELEDING haar liefde voor deze rap-held en stelt zo een breder maatschappelijke vraag: met wie mag je je identificeren? Klik hier voor tickets!

 

Blij met diversiteit, breed scala aan aanbod en mooie mengeling van publiek en toegankelijkheid. Het is niet alleen voor de ‘elite’. Dakota is als sociale zuurstof” aldus een enthousiaste bezoeker.