Arabische Films bij Dakota: The Teacher

in samenwerking met Arab Film Festival

In "The Teacher," het meeslepende speelfilmdebuut van Farah Nabulsi, kruisen de levens van een Palestijnse schoolmeester en een Amerikaans echtpaar elkaar in een verhaal over verlies, verzet en de zoektocht naar gerechtigheid. Basem El-Saleh (Saleh Bakri), een leraar die rouwt om de dood van zijn zoon en het einde van zijn huwelijk, vindt een nieuw doel in het helpen van zijn leerlingen, Adam en Yacoub, om de omwenteling van de sloop van hun huis te navigeren. Zijn band met een Britse maatschappelijk werkster (Imogen Poots), toegewezen om Yacoub te helpen, verdiept zich terwijl ze hun traumatische verledens delen.

Parallel aan Basems verhaal staan een Amerikaanse diplomaat en zijn vrouw voor de pijnlijke taak om de vrijlating van hun zoon, een soldaat die is ontvoerd door een Palestijnse groep, te onderhandelen. De eis van de groep om meer dan 1.000 gevangenen in ruil vrij te laten, leidt tot een gespannen patstelling, waarbij de zoektocht naar de soldaat onverwachts de werelden van de diplomaat en Basem in Basems buurt samenbrengt.

Naarmate de zoektocht intensiveert, dreigen Adams opkomende woede en Basems inzet voor het verzet de situatie buiten controle te escaleren. Tegen de achtergrond van bezet gebied vervlecht "De Leraar" deze uiteenlopende levens in een verhaal dat de lengtes verkent waartoe individuen zullen gaan wanneer ze worden gedreven door verdriet en het verlangen naar gerechtigheid. Geregisseerd door de Oscar-genomineerde en BAFTA-winnende Nabulsi, en geïnspireerd door ware gebeurtenissen, wordt de film verankerd door Bakri's krachtige optreden en biedt een ontroerende kijk op de persoonlijke kosten van politiek conflict.

Door: Farah Nabulsi
Land: United Kingdom, Palestine, Qatar
Jaar: 2023

Arabisch gesproken, Engels ondertiteld.


BEREIKBAARHEID DAKOTA

Theater en Filmhuis Dakota is goed bereikbaar. Kom wel bij voorkeur op de fiets of met het Openbaar vervoer. Tot snel bij Dakota!


Met korting naar Theater & Filmhuis Dakota!

Heb je een Cinevillepas? Je kunt bij ons heel simpel online reserveren, dat is wel zo handig. Je moet jouw filmkaartjes dan alleen nog wel even bij de kassa op komen halen. Daar liggen ze voor je klaar!

Ooievaarspas? Dan krijg je korting op films, (de meeste) theatervoorstellingen, en onze eigen workshops. Voor meer info, neem contact op met de kassa via 070 326 55 09.

Bekijk de Kortingen pagina om te zien welke kortingskaarten gebruikt kunnen worden.

Kaarten

  • Vr 28 Jun 19:00
    Normaal - Film: €7,50
    Cineville - Film: €0,00