Je maakt het mee in Mei bij Dakota!

Komende maand valt er weer van alles te beleven in Theater en Filmhuis Dakota. Van ervaringstheater tot comedy, en van muziekconcerten tot spoken word. Van jong tot oud en voor ieder wat wils. Dakota tipt alvast de volgende voorstellingen..

• In de Lift (donderdag 9 mei) – ervaringstheater

Een tragikomische voorstelling waarin de wereld van een ambitieuze zakenvrouw samenkomt met die van een gevluchte jongeman. Gaandeweg wordt duidelijk hoe ver ze van elkaar vandaan staan, maar direct óók hoeveel overeenkomsten zij hebben. Opgesloten in een benauwde ruimte zijn ze ongewild op elkaar aangewezen. IN DE LIFT werkt op de lachspieren én stelt tegelijkertijd maatschappelijke problematiek aan de kaak.

De Volkskrant over In de lift (****)

In die lift, die ineens stilstaat, zitten een ietwat neurotische carrièrevrouw (Rian Gerritsen) en een uit Syrië afkomstige schoonmaker (Yazan Al Hakim) opgesloten. Zij zijn tot elkaar veroordeeld, en hebben ook ieder zo hun eigen sores. Zo telefoneert de vrouw regelmatig met haar zoontje, die ze vanwege haar carrière nogal heeft verwaarloosd. De problemen van de Syrische jongen zijn ernstiger: hij moet zo snel mogelijk in actie komen om zijn zusje te helpen. 

Klik hier voor tickets!

• We are (not) Tupac Shakur (vrijdag 10 mei) – ervaringstheater & muziek

‘All my life I’ve been different things to different people’, zei hiphop-icoon Tupac Amaru Shakur (1971-1996). Tupac vond zichzelf steeds opnieuw uit. Maar wie was hij echt? Activist, muzieklegende, veroordeeld sex offender, acteur, dichter, marketingmachine of held? Of hangt wie hij was af van wie er naar hem kijkt? In een moordend raptempo fileert hiphopcollectief DIEHELEDING onze neiging tot hokjesdenken aan de hand van the biggest story of them all: het grillige levensverhaal van rapper Tupac Shakur.

Het Parool

De geweldige dialogen, scherp geschreven maar niet té gelikt, vormen een prachtige taalchoreografie waarin de autoriteit steeds weer verschuift. Antwoorden hoeven we niet te verwachten, maar de vragen zijn spannend genoeg. Na een waanzinnig intense discussie is de muzikale eruptie een welkome ontlading.’

Klik hier voor tickets!

 

  • Festival De Verbinding 2024 (Zaterdag 11 mei) – cultuur & muziek

Stichting Al Masar heeft een geweldig programma samengesteld voor de zesde editie van Festival de Verbinding. Een veelzijdig en divers programma met een auteur, cabaretier en muziek van Rachid Kasmi, Nadia El Aroussi, Samira’s Blues band en Louiza Essahraoui.

Schrijver Samira Dainan geeft een lezing over discriminatie en verbinding. Verder is er een modeshow met Andalusische muziek, lekkere hapjes, een boekenmarkt, informatietafels en een henna workshop. Komt dat zien!

Klik hier voor tickets!