Samen Vrij Festival

we vieren 150 jaar afschaffing van de slavernij met films, muziek en eten

SAMEN VRIJ FESTIVAL

Op zaterdag 7 oktober vieren we de vrijheid met elkaar tijdens het Samen Vrij Festival.

We vieren dat we samen vrij mogen zijn. Vrij om samen te lachen, dansen en eten. Het wordt een smakelijk en swingend programma met diverse optredens.

Programma

Het festival wordt geopend met een inspirerende lezing en maaltijd. Voor dit onderdeel is er een beperkte capaciteit, dus wees er snel bij!

Vanaf 18:30 uur begint het feest in de zaal met verschillende optredens. Kom o.a. lachen met comedy-duo Deng Boy, dansen met de band Sabroso en bewonder traditionele Surinaamse dansen. Ook zullen er heerlijk hapjes en drankjes verkocht worden.

Ook draaien er twee mooie films rondom het festivalthema:

  • De bijzondere film The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady volgt Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod op een duizelingwekkende reis door ons koloniale verleden. McLeod heeft een doel: aandacht voor Elisabeth Samson, de eerste vrijgeborene en zwarte, vrouwelijke miljonair van Suriname ten tijde van de piek van de trans-Atlantische slavernij. De film volgt deze twee iconische vrouwen met inzichten die een verrassend licht werpen op het ‘sorry' van Nederland. Klik hier voor tickets!
  • De film Meer dan Kling Klang Klong: De Klanken van Overleving draait op 7 oktober voor het eerst bij Dakota. De film gaat over de geschiedenis van de Gamelan, een Surinaams-Javaans instrument. Klik hier voor tickets!

Op 7 oktober kun je deze films voor slechts €2,50 per stuk bezoeken! Bekijk dus de bovenstaande links voor tickets.

Timetable

Tijd Act Locatie
16:30-18:00 Film: The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady Filmzaal
17:00-17:30 Lezing Ricardo Lemmers Cafépodium
17:30-18:15 Vrijheidsmaaltijd Café
18:00-18:25 Inloop Theaterzaal Theaterzaal
18:25-18:45 Deng Boy (comedy duo) Theaterzaal
18:45-19:00 Muziekduo via Surinaamse Vereniging Bouwlust Theaterzaal
19:00-19:30 Sabroso (band) Theaterzaal
19:30-20:30 Film: Meer dan Kling Klang Klong: De Klanken van Overleving incl. nawoord Filmzaal
19:35-19:55 Voordracht poëzie en proza (via SvB) Cafépodium
20:00-20:20 Traditionele dans (via SvB) Theaterzaal
20:20-20:40 Koor stichting Vobis (via Vobis) Theaterzaal
20:40-21:00 Javaanse dansgroep Budoyo Mekar Sari (randprogramma film van 19:30) Theaterzaal
21:00-21:20 Zangduo (via stichting Vobis) Theaterzaal
21:25-21:40 Theatersketch over vrijheid en discriminatie (via Vobis) Cafépodium
22:00 Einde programma

Wij stellen je graag voor aan de presentatrice van de dag, Joan Biekman!

 

Joan Biekman is geboren in de binnenstad van Den Haag en werkt momenteel als subsidieadviseur bij Fonds Podiumkunsten aan het stedelijke programma. Al ruim dertien jaar levert ze een bijdrage achter de schermen van de Nederlandse hiphop-, R&B- en urban creatives-scene, vooral in Den Haag. Ze organiseerde meerdere hiphop- en urban netwerkbijeenkomsten en won in 2020 zelfs de Popradar popprijs voor ‘Beste Haagse Initiatief’ voor Meet The Urban Pro’s in samenwerking met PAARD.

Daarnaast is Joan oprichter van het platform- en streetwearmerk Urban Chicks With Brains en organisator van de netwerk-, ontmoetings- en inspiratie-evenementen Inspire To Move (Women) Up. Uit grote liefde voor de hiphopcultuur en een grote betrokkenheid bij jongerenparticipatie heeft zij zich opgewerkt als professional binnen de kunst- en cultuursector. Haar vliegende start in de muziekindustrie was bij een van de grootste Nederlandse hiphop- en R&B-radiostations Juize.FM, later als hoofdredacteur voor Partypeeps2000.com en radio-dj bij Hot-O-Twenty en Stanvaste Radio.

In 2020 lanceerde ze haar adviesbureau Urban Creatives With Brains om haar kennis op het gebied van diversiteit, hiphop- en urban cultuur en jongerenparticipatie buiten Den Haag uit te breiden. Het jaar 2021 en 2022 stonden in het teken van verheffen en ontwikkelen, dus startte Joan het initiatief van The Black Hague Experience om samen te werken en ondernemers van Afrikaanse en Caribische afkomst te promoten. Bovendien werd ze bestuurslid van de Stichting Hiphop In Je Smoel en Stichting Epitome Entertainment, allemaal gevestigd in Rotterdam.

Dus.. Vier mee en meld je aan vóór 6 oktober

Tickets kunnen onderaan de webpagina gekocht worden. Er zijn twee verschillende tickets namelijk:

  • Mee eten vanaf 17:00 én het volledige programma bijwonen? Haal dan een Samen Vrij Festival incl. Maaltijd ticket voor slechts €5,-
  • Alleen het programma bijwonen? Haal dan je Samen Vrij Festival ticket voor slechts €3,- 

Dit evenement is een samenwerking met wijkpartners VOBIS en Surinaamse vereniging Bouwlust (SVB)