Educatie Voortgezet Onderwijs

Beste cultuurcoördinator, leerkracht, schooldirectie & bezoeker, 

Theater & Filmhuis Dakota is een bruisende en creatieve plek in Escamp. We houden graag de drempels laag voor iedereen in onze wijk en daarbuiten om in aanraking te komen met theater, dans en film. Daarnaast organiseren we ook een scala aan activiteiten om meer te weten te komen over theater en film. Van een kijkje achter de schermen tot een uitgebreide inleiding, een leuk gesprek met acteurs na afloop, tot een workshop met de dansers uit de voorstelling – alles is mogelijk.  

Scholen en groepen zijn hier van harte welkom: niet alleen om theater, film en dans te zien, maar ook om zélf musicals, voorstellingen, workshops, vieringen uit te voeren. Ook buiten schooltijd, in het weekend en in de schoolvakanties is er van alles te doen. Kom gerust eens langs. Alleen of met de hele klas. Wij vinden dat alleen maar gezellig en leuk!

Theater & Filmhuis Dakota brengt ook dit seizoen kunst dichtbij! Als theater in het stadsdeel Escamp zijn wij hét theater om de hoek met prachtige voorstellingen vanuit het hele land.Voorstellingen die over de wereld gaan waarin kinderen anno nu in deze grote stad leven.  

Maar we zijn een vertrouwde plek voor kinderen, zij kennen ons van school, maar weten ook in hun vrije tijd de weg steeds beter te vinden! En hoe fijn en leuk is dat? 

SCHOOLMUSICAL
Met de musical in een écht theater! Een rode loper, kleedkamers, spots en niet onbelangrijk: geen gesjouw met bankjes en stoelen want er staan 180 mooie rode stoelen voor u klaar. Steeds meer groepen acht staan aan het einde van het schooljaar bij ons op de planken. Ook bieden wij begeleiding bij het maken van de musicals op de gebieden: spel, decor & techniek.


CONTACT
Wilt u ook meedenken, praten en brainstormen over de voorstellingen en of andere mogelijkheden tot samenwerken? Neem vrijblijvend contact op met Ellen Daniëls via ellen@theaterdakota.nl.