Dit is van Ons

TG Aluin

Met deze voorstelling kijkt het publiek in de spiegel van het verleden en de erfenis van Jan Pieterszoon Coen.

Dit is van ons is een hilarische en schrijnende confrontatie met een omstreden voorouder en het begin van een serie donkere bladzijdes uit onze geschiedenis. 

Activiste Just stelt zichzelf de vraag; hoe is een klein land als Nederland zo welvarend geworden? Ze neemt het heft in eigen hand en reist af naar de 17e eeuw om Jan Pieterszoon Coen te ontmoeten. Just daagt J.P. Coen uit om zichzelf en zijn handelen te verantwoorden in de 21e eeuw. Coen moet zich zien te redden in een wereld die anders over grondstoffen, bezit, winsten en mensenrechten is gaan denken. Weet J.P. Coen zich staande te houden in de huidige cancelmaatschappij?  

Theatergroep Aluin weet van deze ingrijpende materie een tijdgeestkomedie te maken.  

Met deze gloednieuwe tekst laten zij het publiek in de spiegel van het verleden kijken: Moet je het in zijn tijd zien? Of is dat de grootst denkbare dooddoener?   

Credits:
Tekst: Erik Snel, Regie: Victorine Plante, Spel: Reinout Bussemaker, Susannah El Mecky, Monica Hofman, Aron Schaap, Compositie: Willem Friede, Lichtontwerp: Charlie Feld, Decorontwerp: Marcel Dolman, Kostuumontwerp: Anouk van Schie, Posterbeeld: Miek Uittenhout, Grafisch ontwerp: hollandse meesters

GRATIS DRANKJE
Deze voorstelling is inclusief een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57. Op vertoon van je voorstellingsticket. We nodigen je bij deze voorstelling uit om je drankje in de pauze of na afloop van de voorstelling af te halen bij de bar van ons Café ZUID 57.