Ocean Breeze

NITE | Mart van Berckel

Stel je een vrouw voor, ze heeft het allemaal; een goede carrière, een mooi huis, een actieve sociale kring. En dan, op een dag, als ze voor de spiegel staat, begint plotseling haar neus te bloeden…

Na een lange periode van omgaan met vage symptomen moet de vrouw tot inkeer komen: ze is ziek. Het onverklaarbare vreet aan haar – niemand weet wat haar mankeert. In haar zoektocht naar een geneesmiddel raakt ze steeds meer geïsoleerd. Ze probeert van alles - yoga, dure gezondheidsgoeroes - maar wordt alleen maar zieker. Het gevecht met de ziekte komt niet overeen met het motto dat haar het hele leven is verteld: als je maar hard genoeg werkt, heb je alles onder controle.

Zoals televisiepersoonlijkheid Kim Kardashian zei toen ze een huidziekte kreeg: dit kan mij niet overkomen! Maar wat als het wel gebeurt? Wat als je lichaam je dwingt om je eigen kwetsbaarheid onder ogen te zien?

SAFE (werktitel) volgt een vrouw in haar strijd. Het verhaal is absurd, empowering en cringy, maar altijd gevoed door het verlangen om gezien te worden en daardoor misschien minder alleen te zijn. Het NITE ensemble belichaamt deze oprechte en soms absurde reis: een achtbaanrit die voelt als scrollen door een socialmedia-feed.

  • “Ik wil perspectief bieden. Dat kan ook een klein gebaar zijn, een ontmoeting van mens tot mens is ook een vorm van verandering.” - Mart van Berckel

OVER MART VAN BERCKEL

Mart van Berckel studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Arnhem) en de Zürcher Hochschule der Künste (Zürich). De afgelopen jaren regisseerde hij voorstellingen bij o.a. De Nieuwe Oost, KASKO, Theater Sonnevanck, Noord Nederlands Toneel, NITE en Club Guy & Roni.

Mart regisseert in een breed scala van genres en disciplines: van beeldend theater tot opera, jeugdmuziektheater, en dansperformance. Vanaf 2021 is hij als vaste maker verbonden aan NITE: National Interdisciplinary Theater Ensemble in Groningen.

Het werk van Mart is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Hij graaft dwars door de canon van beeldende kunst, film, klassieke muziek en literatuur en zet inspiratiebronnen op eigenzinnige en associatieve wijze naar zijn hand in theatrale collages. Mart gaat daarbij te werk als een componist en beeldend kunstenaar: met grote precisie, oog voor detail en muzikaliteit stemt hij beeld, geluid, tekst, licht en beweging op elkaar af. Zo ontwikkelen zijn voorstellingen zich tot zintuigelijke theatertrips, die aan de ratio voorbijgaan en rechtstreeks in de onderbuik raken.

CREDITS

Tekst: Mart van Berckel
Spel: Bien de Moor, Sarah Janneh, Sanne den Hartogh e.a.
Compositie: Mauro Casarini
Live muziek: Yung-Tuan Ku
Decor- en lichtontwerp: Vera Selhorst
Kostuums: Rosa Schützendorf
Dramaturgie: Friederike Schubert


BEREIKBAARHEID DAKOTA

Theater en Filmhuis Dakota is goed bereikbaar. Kom wel bij voorkeur op de fiets of met het Openbaar vervoer. Tot snel bij Dakota!


Met korting naar Theater & Filmhuis Dakota!

Heb je een Cinevillepas? Je kunt bij ons heel simpel online reserveren, dat is wel zo handig. Je moet jouw filmkaartjes dan alleen nog wel even bij de kassa op komen halen. Daar liggen ze voor je klaar!

Ooievaarspas? Dan krijg je korting op films, (de meeste) theatervoorstellingen, en onze eigen workshops. Voor meer info, neem contact op met de kassa via 070 326 55 09.

Bekijk de Kortingen pagina om te zien welke kortingskaarten gebruikt kunnen worden.

Kaarten

  • Do 24 Okt 20:15
    Normaal: €20,00