Krokus Kabaal: Kokers, Kokers, Kokers, 3+

Dadodans | Gaia Gonneli

In een landschap van piepkleine, levensgrote, ultrakorte en ellenlange kokers gaan dansers Niels Weijer en Bryan Atmopawiro op ontdekkingstocht. Ze bouwen er een huis, een bos of een speeltuin van en breken het even later weer af. Ze kijken door een koker als door een verrekijker, rollen met lange kokers als golven over de grond of rennen rond als honden met een bot in hun mond. De dansers bewegen met de mimiek en motoriek van kinderen die voor het eerst samen spelen en dat doen ze heel geloofwaardig.

Woordenloos
De voorstelling heeft geen tekst maar de dans spreekt voor zich en de spanningsboog is helder. De onbevangen gedanste scènes van de nieuwsgierige vriendjes zijn herkenbaar voor de jonge kinderen in de zaal. Ze zitten op het puntje van hun stoel en babbelen enthousiast mee als er weer een bouwwerk omvalt: ‘Nu moet je alles weer opruimen!’

Sfeervol
In de sfeervolle muziek van Wiebe Gotink klinken geluidseffecten door, zoals stromend water en rinkelende belletjes.

Meedoen
Aan het slot mogen de peuters zelf het podium op om te spelen in het landschap van kokers en hun enthousiaste spel laat zien hoe aandachtig ze hebben gekeken.

Met Dadodans creëert choreograaf Gaia Gonnelli associatieve, intieme en prikkelende dansvoorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar. In haar werk combineert Gaia dans met andere kunstdisciplines om jonge kinderen te inspireren om hun eigen verbeeldingskracht te gebruiken. Materialen en primaire elementen zoals vormen, kleuren en klanken spelen hierbij een centrale rol.