Hosseini

Renee Coralie van Beek

Wat doe je als je geliefde uitgeprocedeerd is?

Hosseini is een aangrijpend autobiografische portret van Renée Coralie van Beek. In de noodopvang van Leiden ontmoet zij tijdens het geven van Nederlandse les de Afghaanse vluchteling Ayoub. Na hun ontmoeting staat haar leven op zijn kop: ze worden verliefd en zij raakt tegen iedere verwachting in zwanger. Parallel aan de verliefdheid loopt Ayoub’s asielprocedure. Een procedure die abrupt eindigt in de illegaliteit.

Hosseini toont de achterkant van het Nederlandse asielbeleid. Het is een verhaal over dat wat je niet in de krant leest. Over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie.

‘Een zeldzaam geëngageerde voorstelling die wanhoop laat zien, maar ook de power heeft van innerlijke kracht.’‘— Theaterkrant, keuze van de criticus.

  • Dakota TIPT! Met deze keer een tip van programmamaker Chelsea:Een boeiende voorstelling die een persoonlijke inkijk geeft in een veelbesproken, maar abstract onderwerp

Nagesprek

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met Renée en heeft het publiek de kans om vragen te stellen over de voorstelling en het onderwerp. Het nagesprek zal worden geleid door Hizir Cengiz.

Over Hizir
Hizir is meester in de rechten, moderator en prijswinnend journalist. Hij schrijft columns en essays over vooral armoede, klassenmigratie en huiselijk geweld, voor onder andere De Correspondent en de Kanttekening. Voor zijn essay in De Groene Amsterdammer, over opgroeien in de Haagse Schilderswijk, won hij de Jan Paul Bresser Prijs 2017. In Zaal 3 (Het Nationale Theater) maakt hij het maandelijkse interviewprogramma Xizir.

Hizir Cengiz
Foto door Gregor Servais

GRATIS DRANKJE
Deze voorstelling is inclusief een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57. Op vertoon van je voorstellingsticket. We nodigen je bij deze voorstelling uit om je drankje in de pauze of na afloop van de voorstelling af te halen bij de bar van ons Café ZUID 57.

CREDITS
Spel en concept
Renée Coralie van Beek Regie Audrey Bolder Tekst Renée Coralie van Beek & Annelies van Wijk Muziek Mathijs de Valk Licht Grischa Runge Productie & Decor Roos Rietveld Zakelijke leiding Jonnie Paling Met dank aan Jorn Laponder Foto Floyd Koster

Meer over Renée Coralie van Beek: www.rcvanbeek.nl