Fightclub

Ten Productions

Het leven van Mine staat op z'n kop. Haar beste vriendin, Sigrid, is zwaar mishandeld door haar stalker. De politie was hiervan op de hoogte, maar ondernam weinig actie. Pas nu het te ver is gegaan, hebben ze de man opgepakt. Mine zit verscheurd aan het bed van Sigrid in het ziekenhuis. Hadden zij zich beter moeten wapenen tegen de buitenwereld?
Mine vertrouwt de wereld voor geen meter meer. Ze is achterdochtig over haar date, haar collega's en zelfs over zichzelf. Wanneer ze op haar werk een stagiaire aanvliegt, wordt ze een week geschorst.

Als ze in de kelder van het ziekenhuis haar werkkleding in moet leveren, springt Sigrid plotseling tevoorschijn. Alsof ze niet een paar verdiepingen hoger in coma ligt. Ze moedigen elkaar aan om te leren vechten: hoe zullen ze ooit overleven in de gewelddadige buitenwereld als ze niet eens een klap kunnen uitdelen?

Maar wanneer haar beste vriendin daarin veel verder wilt gaan dan Mine zelf voor ogen had, loopt alles uit de hand.

Vanuit een vrouwelijk perspectief onderzoeken schrijfster Vera Morina en regisseur Corien Feikens de rol van geweld. Waarom is er zoveel geweld tegen vrouwen? Hoe gaan we als samenleving om met geweld? Waarom lezen we zo weinig over de slachtoffers en zijn er tientallen Netflix Series over de daders?

Fightclub is een fysieke en meeslepende voorstelling en geïnspireerd op de gelijknamige film uit 1999.

HET GEZELSCHAP

TEN Producties is een van de Zwolse Stadsgezelschappen. Sinds 2015 maken zij onder leiding van Corien Feikens voorstellingen waarin verhalen worden verteld over maatschappelijk actualiteiten die schuren, die je liever wilt vermijden. Wij voelen de noodzaak om de menselijke kant achter deze onderwerpen te laten zien. We houden ons publiek een spiegel voor en gaan met elkaar in gesprek. We bewerkstelligen hiermee nieuwe perspectieven bij ons publiek en proberen vastgeroeste gedachtegangen te doorbreken. We werken op deze manier aan meer gelijkheid tussen mensen, meer solidariteit, een beter begrip voor elkaar en onze planeet.

CREDITS

Regie: Corien Feikens, Tekst: Vera Morina, Spel: Ortál Vriend, Anne Hofman en Jurrien Remkes, Scenografie: Morgana Machado Marques, Dramaturgie: Tjeerd Posthuma, Gevechtschoreografie: Geoffrey Thompson, Techniek: Ben Vrielink en Bas Willekes, Posterbeeld: Erik Franssen


BEREIKBAARHEID DAKOTA

Theater en Filmhuis Dakota is goed bereikbaar. Kom wel bij voorkeur op de fiets of met het Openbaar vervoer. Tot snel bij Dakota!


Met korting naar Theater & Filmhuis Dakota!

Heb je een Cinevillepas? Je kunt bij ons heel simpel online reserveren, dat is wel zo handig. Je moet jouw filmkaartjes dan alleen nog wel even bij de kassa op komen halen. Daar liggen ze voor je klaar!

Ooievaarspas? Dan krijg je korting op films, (de meeste) theatervoorstellingen, en onze eigen workshops. Voor meer info, neem contact op met de kassa via 070 326 55 09.

Bekijk de Kortingen pagina om te zien welke kortingskaarten gebruikt kunnen worden.

Kaarten

  • Wo 27 Nov 20:15
    Normaal: €18,00