De Wenteltoren 4+

De Betovering

In torenflat de Wenteltoren wonen zes eigenaardige types. Ze horen, zien en denken van alles over elkaar, maar praten doen ze weinig. Zonder het te weten helpen ze elkaar en werken ze elkaar tegen. De warme pizzaoven van de onderbuurman droogt de was bij de bovenbuurvrouw en haar waslijn trekt continu de stoel van de achterbuurman omver. Op een nacht gebeurt er iets wonderlijks. De flat valt op zijn zijkant en alle buitendeuren zijn afgesloten. De bewoners worden wakker. Via achterom weggetjes, kastdeuren en vloerluiken kloppen ze bij de buren aan. Samen verzinnen ze een plan om de flat weer rechtop te krijgen. Gaat het ze lukken? Kunnen zoveel verschillende mensen tot één plan komen?

De Wenteltoren (4+) is een magische en beeldende poppentheatervoorstelling vol absurde situaties. Over de verwachtingen van mensen en het vermogen om met elkaar samen te werken.

Vanaf januari 2024 met nieuwe cast: Nynke Gabeler en Bram van Beusekom!

Klik HIER voor een artikel in de nieuwsbrief voor primair onderwijs van CiST. 

De WentelMovie
Speciaal opgenomen en gemonteerde filmversie van De Wenteltoren. Mocht de live voorstelling niet kunnen doorgaan of bent u op zoek naar een digitale aanvulling van een project over samenwerken en samenleven, vraag dan naar de Film!

Credits

Spel Nynke Gabeler en Bram van Beusekom of Jeroen Molenaar 
Artistieke leiding, poppen en decor
Jeroen Molenaar en Nynke Gabeler
Eindregie
Gerrit Timmers
Coaching Connie de la Mar
Muziek Jelte van Andel en Stelios Manousakis


BEREIKBAARHEID DAKOTA

Theater en Filmhuis Dakota is goed bereikbaar. Kom wel bij voorkeur op de fiets of met het Openbaar vervoer. Tot snel bij Dakota!


Met korting naar Theater & Filmhuis Dakota!

Heb je een Cinevillepas? Je kunt bij ons heel simpel online reserveren, dat is wel zo handig. Je moet jouw filmkaartjes dan alleen nog wel even bij de kassa op komen halen. Daar liggen ze voor je klaar!

Ooievaarspas? Dan krijg je korting op films, (de meeste) theatervoorstellingen, en onze eigen workshops. Voor meer info, neem contact op met de kassa via 070 326 55 09.

Bekijk de Kortingen pagina om te zien welke kortingskaarten gebruikt kunnen worden.

Kaarten

  • Do 31 Okt 14:00
    Normaal: €8,50