De Vierde Macht

Firma MES

Firma MES maakt blikverruimend documentair theater over maatschappelijke onderwerpen, Met kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema’s. Ze zijn huisgezelschap en werken samen met Het Nationale Theater in Den Haag. Firma MES vertelt verhalen die niet op een spandoek passen. Perspectieven die niet in één camerashot te vatten zijn. Waarin verschillende mensen op verschillende manieren geraakt worden. Ze richten zich op grote maatschappelijke en politieke thema’s vanuit een humanistische inslag. MES wil weten: wat betekent het als mens, om onderdeel te zijn van die thema’s? Ze zijn bekend van geprezen voorstellingen als Rishi, De Tempel en De Onaantastbaren.

In 2022 publiceerden zij de podcast Hallo Hannah waarin rijksambtenaren vertellen over hun werk. Deze verhalen worden geplaatst in de context van het denken van Hannah Arendt die vluchtte voor het nationaalsocialisme en de Jodenvervolging en zich met name verdiepte in totalitaire politieke systemen. In 2023 maakte de Firma MES een locatievoorstelling gebaseerd op de podcast en de gewetensnood van Rijksambtenaren. In 2024 wordt het project doorontwikkeld naar de vlakke vloer.

  • "Brandend actueel theater over de Nederlandse overheid, met worstelende ambtenaren in de hoofdrol." - Thomas Schoots

CREDITS

Tekst: Jannemieke Caspers en Firma MES
Regie: Thomas Schoots
Spel: Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers e.a.
Geluidsontwerp: Kaspar Schellingerhout

 


BEREIKBAARHEID DAKOTA

Theater en Filmhuis Dakota is goed bereikbaar. Kom wel bij voorkeur op de fiets of met het Openbaar vervoer. Tot snel bij Dakota!


Met korting naar Theater & Filmhuis Dakota!

Heb je een Cinevillepas? Je kunt bij ons heel simpel online reserveren, dat is wel zo handig. Je moet jouw filmkaartjes dan alleen nog wel even bij de kassa op komen halen. Daar liggen ze voor je klaar!

Ooievaarspas? Dan krijg je korting op films, (de meeste) theatervoorstellingen, en onze eigen workshops. Voor meer info, neem contact op met de kassa via 070 326 55 09.

Bekijk de Kortingen pagina om te zien welke kortingskaarten gebruikt kunnen worden.

Kaarten

  • Vr 20 Dec 20:15
    Normaal: €20,00