Cor Bakker ontvangt… Humphrey Campbell

Humphrey Campbell

Pianist Cor bakker ontvangt deze keer de sympathieke en zeer veelzijdige zanger Humphrey Campbell. Tijdens deze muzikale ontmoeting nemen deze 2 zwaargewichten in de lichte muziek (beide cum laude afgestudeerd) het publiek mee op een bijzondere reis door een muzieklandschap dat bestaat uit de mooiste liedjes van Nat King Cole, Stevie Wonder, Frank Sinatra, maar ook van Annie M. G. Schmidt, Harry Bannink en nog vele anderen.

In de loop der tijd zijn deze 2 muzikanten heel goed bevriend geraakt met elkaar en dat hoor je zeker terug in hun muzikale samenwerking; de liefde voor de muziek spat er vanaf!

Laat je meenemen op deze boeiende reis met anekdotes maar vooral prachtige muziek!

Een trip om nooit te vergeten!

Wie is Humphrey Campbell?

Humphrey Campbell is geboren op 26 februari 1958, op Moengo in het district Marowijne in Suriname. Hij is het 10e kind uit een gezin met 13 kinderen. In het gezin was muziek volop aanwezig. Als hij in 1973 een muziekfestival in Suriname wint, ontvangt hij als hoofdprijs een tournee door Europa. Hij blijft echter hangen in Nederland en maakt voor het eerst naam in de Nederlandse showbizz bij de populaire popgroep Oscar Harris & The Twinkle Stars. Het is 1982 wanneer hij start aan zijn opleiding op het Hilversums conservatorium waarin Humphrey zich in Jazz verdiept. In '87 studeert hij Cum laude af en gaat hij zangles geven op hetzelfde Conservatorium. In 1991 brengt hij zijn debuutalbum No Questions uit, dat hij zelf produceert.

Zijn grote doorbraak komt in 1992 wanneer hij meedoet aan het Eurovisie Songfestival in Zweden. Met zijn broers Ben en Carlo als achtergrondzangers behaalt hij de negende plaats met het lied ‘Wijs Me De Weg’. De jaren erna is hij werkzaam als producer, componist en arrangeur, en werkt hij samen met onder andere Paul de Leeuw, Ruth Jacott en Rob de Nijs. Ook houdt hij zich vanaf deze periode steeds vaker bezig met theaterproducties. 

In 2010 speelt hij de Duo Jazz theater tour met Toon Roos, Karel Boehlee, Hein van de Geyn en Joost van Schaik, én in 2012 de CC Campbell seventies show. Ondertussen is hij veelal te zien bij gastoptredens en concerten met diverse orkesten en groepen in zowel binnen-als buitenland.

In 2023 vat hij zijn muzikale reis door het leven samen in zijn nieuwste theatertour: Van Moengo Tot Hier!

GRATIS DRANKJE
Deze voorstelling is inclusief een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57. Op vertoon van je voorstellingsticket. We nodigen je bij deze voorstelling uit om je drankje in de pauze of na afloop van de voorstelling af te halen bij de bar van ons Café ZUID 57.