Cafe Riboet: De Kracht van Rituelen

Riboet Verhalenkunst

Treed binnen in ons beproefde podiumprogramma Café Riboet en word onderdeel van een interactieve theatervoorstelling vol rituelen, verhalen en inspirerende gasten. Gemaakt door Riboet Verhalenkunst* in samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum.

Rituelen geven focus, rust en houvast en verbinden mensen met elkaar. Er zijn natuurlijk rituelen die bij religies horen, maar ook in het dagelijks leven verzinnen mensen hun eigen persoonlijke rituelen. En daar is Riboet benieuwd naar!

We nodigen in Café Riboet verschillende kunstenaars uit die rituelen inzetten in hun werk, zoals actrice en theatermaakster Dewi Reijs en componiste en gamelanspeelster Sinta Wullur. Zij vertellen aan onze speciale rituele Verteltafel over de kracht van rituelen en doen korte performances.

Maar ook het publiek mag vertellen over de rol van rituelen in hun dagelijks leven. Heb jij een bijzonder ritueel en wat haal je daar uit?

Bij Riboet is de knipoog nooit ver weg, dus geneer je niet voor je eigen persoonlijke verhaal hierbij. En is er iets waar jij op rituele wijze afstand van wilt doen? Deel het met ons en met een speciaal ontwikkeld ritueel helpt Riboet je er van af! Zodat je verlicht en geamuseerd de zaal weer kunt verlaten.

We ontvangen je graag in ons Café Riboet! Met videokunst van Martijn Grootendorst.

Over Riboet

Riboet Verhalenkunst is een creatief collectief van makers met een Indische en Molukse achtergrond. Kern van Riboet vormen theatermaakster Elsbeth Vernout en taal- en verhaalkundige Wendy Ripassa, ondersteund door een wisselend team van freelance professionals.


BEREIKBAARHEID DAKOTA

Theater en Filmhuis Dakota is goed bereikbaar. Kom wel bij voorkeur op de fiets of met het Openbaar vervoer. Tot snel bij Dakota!


Met korting naar Theater & Filmhuis Dakota!

Heb je een Cinevillepas? Je kunt bij ons heel simpel online reserveren, dat is wel zo handig. Je moet jouw filmkaartjes dan alleen nog wel even bij de kassa op komen halen. Daar liggen ze voor je klaar!

Ooievaarspas? Dan krijg je korting op films, (de meeste) theatervoorstellingen, en onze eigen workshops. Voor meer info, neem contact op met de kassa via 070 326 55 09.

Bekijk de Kortingen pagina om te zien welke kortingskaarten gebruikt kunnen worden.

Kaarten

  • Zo 20 Okt 14:30
    Normaal: €18,00