CEMENT: unieke Eindejaarsvoorstelling  

Van woensdag 27 t/m zaterdag 30 december speelt Theater en Filmhuis Dakota de voorstelling CEMENT, bouwen doen we samen. Een theatervoorstelling over verborgen communicaties op verschillende locaties in Escamp. Samen met het publiek gaan Corrie en Somma de wijk in, op bezoek bij deze groepen en plekken, het cement wat ons verbindt. 

Cement: het verhaal 

Corrie is 62 en al jaren het vaste gezicht van het wijkcentrum. Maar het wijkcentrum is in verval geraakt en niemand onderneemt actie. Corrie besluit het buurthuis eigenhandig weer op te bouwen. Wanneer ze hier druk mee is, komt Somma langs, een Afghaanse vrouw die wil wortelen in de stad. Samen met het publiek gaan Corrie en Somma de wijk in, op bezoek bij deze bijzondere groepen en plekken, het cement wat ons verbindt.  En gaandeweg ontdekken zij wat het betekent om ergens bij te horen. Om gezien te worden. Om gehoord te worden. Ook al spreek je elkaars taal niet eens… 

Voorstelling samen met wijkpartners en bewoners  

“We zijn onder andere bij de hardloopclub Sparta, jeu de boules club en het Groene Dorp in het Zuiderpark geweest om inspiratie op te doen. Sommige wijkbewoners spelen nu mee in de voorstelling”, zegt Ellen Daniels-programmamaker bij Theater en Filmhuis Dakota. 

Theater op verschillende locaties in Escamp 

Deze theaterproductie speelt zich af in Theater Dakota en op drie verschillende uitstaplocaties in stadsdeel Escamp. Ook speelt zich een deel van het programma af in het vervoer tussen de verschillende locaties.  

Tickets €12,50 en verkrijgbaar via deze link
Ooievaarspashouders krijgen 50% korting en betalen slechts €6,25