YOU.NG presenteert de film ‘Your Online Usage Next Generation’!

DE FILM
Your Online Usage Next Generation’ (YOU.NG)is een film waarbij we de keerzijde van het online gebruik bij jongeren zullen belichten. Doormiddel van beeld en audio zullen er verhalen in verschillende disciplines (dans, theater, muziek, zang) worden verteld die de risico’s van het internet zullen weergeven. Daarnaast willen we met YOU.NG ook een stukje bewustwording creëren onder deze doelgroep en het online pesten, sexting en de verslavende werking van social media/ telefoon onder de aandacht brengen.

ONLINE GEBRUIK BIJ JONGEREN
Internet is niet meer weg te denken uit ons leven en zo ook niet onder de jongeren. Vrijwel alle jongeren (12-25 jr.) gebruiken dagelijks internet en daarbij is “het gebruik van mobiele apparaten enorm gestegen” (jongenjewilwat.nl). Het is natuurlijk superleuk om al je vrienden te volgen, foto’s en filmpjes te liken en je eigen profiel up-to-date te houden, maar het internet heeft ook een keerzijde. In de huidige maatschappij hebben namelijk steeds meer jongeren te maken met de “do’s en don’ts” van activiteiten en diensten op internet, alsook de gevolgen hiervan. Met YOU.NG hopen wij samen met de jongeren in Den Haag aan de slag te gaan en een mooie film te maken over dit onderwerp!

AUDITIE-OPROEP: SPEEL MEE IN DE FILM!
Voor deze film zijn wij op zoek naar jongeren (15-25 jr.) die hun ervaring met internet/social media willen delen en samen met maker Clifton Veldwachter en Theater & Filmhuis Dakota aan de slag willen gaan om een mooie film te maken. Het zal een “open call” voor o.a. het ensemble, figuranten en andere rollen zijn die in een later stadium vorm zullen krijgen.

GEEN ERVARING? GEEN PROBLEEM!
Voor deze auditie heb je geen zang, dans, theater of muziekervaring nodig. Het enige wat we van je vragen, is je enthousiasme, interesse in dit onderwerp en je beschikbaarheid!

LET OP: de auditie vindt plaats op zaterdag 17 april van 14.00 – 18.00 uur.
Aanmelden voor de auditiedag van YOU.NG kan via het onderstaande formulier tot donderdag 15 april 2021.

EXTRA INFO OVER DE REPETITIES
De repetities zullen voornamelijk voor de examenperiode op dinsdagavond en zaterdagmiddag zijn. Afhankelijk van de samenstelling van de cast zal er voor iedereen een concreet repetitieschema komen. De opnameperiode is gepland na de examenperiode, tussen 7 en 20 juni. Dagen en tijden worden nader bepaald.

DE CHOREOGRAAF & THEATER- EN FILMMAKER: CLIFTON VELDWACHTER
Clifton Veldwachter is een veelzijdige entertainer en theatermaker. Zijn kennis en ervaring wordt op verschillende manieren ingezet door bedrijven, artiesten en theaters. Daarnaast is hij als choreograaf ook
een bekende in de danswereld. Achter de schermen ondersteund hij danstalenten met het hun keuzes door handvatten te bieden voor de toekomst. 


N.B. De auditiedag zal geheel coronaproof zijn. Heb je klachten, blijf dan thuis.