Zij

Johan Frauenfelder

Flamencogitarist Johan Frauenfelder behoort tot de bekendste flamencogitaristen van Nederland;
Hij schreef en arrangeerde alle teksten en muziek van de Haagse ‘flamingo’- groep ‘de Règâhs!’. Een groep met een vrolijke mix van Flamenco en andere muziekstijlen.

Zoals de meeste humoristen, heeft hij echter ook een melancholieke, serieuze kant en in dit soloprogramma is daar meer ruimte voor. ‘Zij’ is, en zijn, de mensen en de dingen waar hij van houdt.
‘Zij’ zijn het onderwerp van de, daarmee zeer persoonlijke, liedjes van Frauenfelder.

‘De mooiste liedjes schud ik uit mijn mouw. Schrijven zichzelf, als ik denk aan jou’ , zingt Frauenfelder voor zijn vrouw, tevens muze. ‘De wereld om Johan heen vervaagt, hij is nu bijna blind’ komt uit het lied ‘Bloemen’ in dit lied bezingt hij het verdriet over het verlies van zicht en mensen waar hij van houdt.

Maar ‘Zij’ zijn ook de vrienden en dingen die het leven mooi maken.
‘Soms is het leven moeilijk en dan pakt hij zijn gitaar. Speelt hij Blues, Klassiek, Flamenco, dan lijkt alles minder zwaar’. ‘Zij’ is ook een lofzang op de gitaar en vriendschap.
Naast al deze serieuze liedjes is er natuurlijk altijd ruimte voor humor, onmisbaar in het leven.
Ook zal Johan werken spelen van zijn eerder verschenen instrumentale cd’s.

Hierdoor ontstaat een uniek combinatie van hoog niveau flamencogitaarspel met persoonlijke serieuze en vrolijke teksten. Nederlandstalige flamenco, het kan echt!


ALGEMENE INFORMATIE
www.johanfrauenfelder.nl


GRATIS DRANKJE
Deze voorstelling is inclusief een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57.  Op vertoon van je voorstellingsticket. We nodigen je bij deze voorstelling uit om je drankje in de pauze of na afloop van de voorstelling af te halen bij de bar van ons Café ZUID 57.