YO.UNG

Ook van Jou Festival

YOU.NG - in Première! De afgelopen maanden hebben film- en theatermaker Clifton Veldwachter en onze Haagse jongeren hard gewerkt aan de film YOU.NG (Your Online Usage Next Generation)! Een film over de keerzijde van social media, do & don’ts en het gebruik daarvan onder jongeren. Op 3 september is deze film eindelijk te bewonderen tijdens het Ook van Jou - Festival in Dakota. Reserveer je kaarten dus snel en mis deze fantastische première niet!


DE FILM
Your Online Usage Next Generation’ (YOU.NG)is een film waarbij we de keerzijde van het online gebruik bij jongeren zullen belichten. Doormiddel van beeld en audio zullen er verhalen in verschillende disciplines (dans, theater, muziek, zang) worden verteld die de risico’s van het internet zullen weergeven. Daarnaast willen we met YOU.NG ook een stukje bewustwording creëren onder deze doelgroep en het online pesten, sexting en de verslavende werking van social media/ telefoon onder de aandacht brengen.

ONLINE GEBRUIK BIJ JONGEREN
Internet is niet meer weg te denken uit ons leven en zo ook niet onder de jongeren. Vrijwel alle jongeren (12-25 jr.) gebruiken dagelijks internet en daarbij is “het gebruik van mobiele apparaten enorm gestegen” (jongenjewilwat.nl). Het is natuurlijk superleuk om al je vrienden te volgen, foto’s en filmpjes te liken en je eigen profiel up-to-date te houden, maar het internet heeft ook een keerzijde. In de huidige maatschappij hebben namelijk steeds meer jongeren te maken met de “do’s en don’ts” van activiteiten en diensten op internet, alsook de gevolgen hiervan. Met YOU.NG hopen wij samen met de jongeren in Den Haag aan de slag te gaan en een mooie film te maken over dit onderwerp!

CHOREOGRAAF & THEATER- EN FILMMAKER: CLIFTON VELDWACHTER
Clifton Veldwachter is een veelzijdige entertainer en theatermaker. Zijn kennis en ervaring wordt op verschillende manieren ingezet door bedrijven, artiesten en theaters. Daarnaast is hij als choreograaf ook
een bekende in de danswereld. Achter de schermen ondersteund hij danstalenten met het hun keuzes door handvatten te bieden voor de toekomst.