Workshop Verhalen vertellen ‘Dat is toch niet normaal!’ (Vamba Sherif)

Dakota's Winternachten Verhalenfestival - Ook van Jou

In de Dat is toch niet normaal-workshop leer je van een waargebeurde anekdote of een krachtige mening een verhaal te maken. Actrice Annemarie de Bruijn en schrijver Vamba Sherif stomen je in twee uur klaar om daarna je verhaal te presenteren aan het publiek in het café van Theater en Filmhuis Dakota. De workshop is van 12.30 - 14.00 uur. Om 15.00 uur is het publiek welkom voor de presentaties, die worden afgewisseld met liedjes van Lien Cornellissen. Alles onder het genot van hapjes en drankjes.

Over Annemarie de Bruijn
Actrice Annemarie de Bruijn is mede-oprichter en artistiek leider van Het Vijfde Bedrijf, een collectief van theatermakers gevestigd in Den Haag. Momenteel is zij te zien in de muziektheatervoorstelling 'Monet en de Blauwe Engel’ in Kunstmuseum Den Haag. Naast haar werk binnen Het Vijfde Bedrijf werkt zij als freelancer mee aan verschillende projecten.

Over Vamba Sherif
Vamba Sherif, geboren in Liberia en deels opgegroeid in Koeweit, is schrijver en journalist. Hij ontvluchtte het land wegens de Golfoorlog en kwam als twintigjarige in Nederland terecht. Zijn debuutroman Het land van de vaders (1999) is deels gebaseerd op de verhalen van zijn grootmoeder en gaat over de clash tussen uit de VS teruggekeerde slaven en andere Liberianen. Zwijgplicht (2007), een detective over een man die een verdwijning onderzoekt, beschrijft hoe macht en machtsmisbruik werken in Afrika. Daarna verscheen De Getuige, een scherp portret van migratieland Nederland. Zijn roman De Zwarte Napoleon (2015) portretteert Samori Touré, die in de 19e eeuw het Wasulu-rijk stichtte in westelijk Afrika. Journalistiek werk, waaronder filmrecensies, is gepubliceerd in onder meer The New York Times, Trouw en One World. Met Ebissé Rouw stelde hij de verhalenbundel Zwart (2018) samen met Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen


OOK VAN JOU
Dakota's Winternachten Verhalenfestival - Ook van Jou, is een initiatief van Writers Unlimited en Theater en Filmhuis Dakota ter gelegenheid van het 25e Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag (15-19 januari). Met op zaterdag 18 januari ontmoetingen met schrijvers Cynthia Mc Leod, Walter Palm en Vamba Sherif en de muziektheatervoorstelling The Bright Side of Life, en op zondag 19 januari een workshop en Open Podium verhalen vertellen, een kinderprogramma met jeugdboekenschrijver en -illustrator Mylo Freeman en een talkshow.