Workshop ‘De zus van Frieda Kahlo’ 5+

Drie creatieve Mexicaanse workshops om (gratis) aan deel te nemen!

In aanvulling op de komende voorstelling van 'De zus van Frida Kahlo – een vrolijke Mexicoshow' biedt Ensemble SeaSession een gratis toegankelijke workshop aan, die onder leiding zal staan van de Mexicaanse slagwerker Pepe Garcia en Olga de Bie, kunstenaar en ervaren workshopleider.

Pepe Garcia is
naast een van de initiatiefnemers van de voorstelling ook ensemblelid van SeaSession, en als geen ander kenner van de Mexicaanse cultuur en muziek!

De workshop bestaat uit drie delen en duurt ca. 30-45 minuten. Je kunt zelf kiezen aan welke workshop je wilt deelnemen.

De drie onderdelen zijn:

1. MINI-DIA DE LOS MUERTOS
-ALTAAR

In deze workshop ga je zelf een mini-Dia de los Muertos-altaar versieren. Met aanwezig Mexicaans versieringsmateriaal en door zelf meegebrachte fotos van een dierbare overledene: dat kan een familielid zijn, een vriend of vriendin, maar ook je geliefde huisdier…

 Foto door Gabriel Perez / Getty Images


2.MUSIC BOX - PIANOLA

Wat is er leuker dan zelf een straatpianola maken? Je prikt gaten in papierrollen, zet de papierrollen in een muziekbox en er klinkt als door een wonder een zelfgecomponeerde melodie. De Amerikaans-Mexicaanse componist Conlon Nancarrow, die tijdens onze voorstelling uitgebreid aan bod komt, componeerde ongelooflijk moderne stukken voor de pianola!

 

3. EX VOTO

Zelf een ex voto (bidprentje) schilderen op een metalen plaatje: waarom zou je het níet proberen! Schilder een belangrijke gebeurtenis uit je leven die goed afliep, en schilder er iemand bij die je daarvoor bedankt – een heilige, een vriend of een toevallige voorbijganger. Beschrijf ook de gebeurtenis op je schilderij.

 Afbeelding: Collection Muayes

De voorstelling De zus van Frida Kahlo – een muzikale Mexicoshowis toegankelijk voor publiek van 10 tot 100 jaar, en hetzelfde geldt natuurlijk voor deze workshops.


BEREIKBAARHEID DAKOTA

Theater en Filmhuis Dakota is heel goed bereikbaar. Zo kun je makkelijk met het OV, de fiets, of gratis parkeren in de wijk. Kom wel bij voorkeur op de fiets of met het Openbaar vervoer. Tot snel bij Dakota!


Met korting naar Theater & Filmhuis Dakota!

Heb je een Cinevillepas? Je kunt bij ons heel simpel online reserveren, dat is wel zo handig. Je moet jouw filmkaartjes dan alleen nog wel even bij de kassa op komen halen. Daar liggen ze voor je klaar!

Ooievaarspas? Dan krijg je korting op films, (de meeste) theatervoorstellingen, en onze eigen workshops. Voor meer info, neem contact op met de kassa via 070 326 55 09.

Bekijk de Kortingen pagina om te zien welke kortingskaarten gebruikt kunnen worden.

Kaarten

  • Zo 21 Mei 13:30
    Plaatsbewijs gratis: €0,00