Workshop ‘De zus van Frieda Kahlo’ 5+

Vier creatieve Mexicaanse workshops om (gratis) aan deel te nemen!

Vier creatieve Mexicaanse workshops om (gratis) aan deel te nemen!

In aanvulling op de komende voorstelling van 'De zus van Frida Kahlo – een vrolijke Mexicoshow’ biedt Ensemble SeaSession een gratis toegankelijke workshop aan, die onder leiding zal staan van de Mexicaanse slagwerker Pepe Garcia en Olga de Bie, kunstenaar en ervaren workshopleider.

Pepe Garcia is naast een van de initiatiefnemers van de voorstelling ook ensemblelid van SeaSession, en als geen ander kenner van de Mexicaanse cultuur en muziek!

De workshop bestaat uit verschillende onderdelen waaruit je ter plekke kunt kiezen en duurt ca. 30-45 minuten.

De onderdelen zijn:

  1. MAAK JE EIGEN PAPIEREN PAPEL PICADO SLINGER OF MASKER
    Tijdens Día de los Muertos zie je in Mexico overal lachende skeletten, versierde papieren maskers en kleurige slingers met motieven van bv. bloemen, botten en schedels. Papel picado betekent 'geperforeerd gekleurd papier’. Er zijn patronen beschikbaar, maar je mag natuurlijk ook je eigen versie maken. Ook kun je een traditioneel papieren masker versieren.

  1. DECOREER EEN CACTUSBLOEMPOT

In deze workshop versier je een bloempot met aanwezig Mexicaans versieringsmateriaal en neem je deze mee naar huis. Inclusief een cactus natuurlijk

    3.  MUSIC BOX - PIANOLA 

Wat is er leuker dan zelf een straatpianola maken? Je prikt gaten in papierrollen, zet de papierrollen in een muziekbox en er klinkt als door een wonder een zelfgecomponeerde melodie. De Amerikaans-Mexicaanse componist Conlon Nancarrow, die tijdens onze voorstelling uitgebreid aan bod komt, componeerde ongelooflijk moderne stukken voor de pianola! (Op basis van beschikbaarheid van de muziekboxen.)

  1. EX VOTO

Zelf een ex voto (bidprentje) schilderen op een metalen plaatje: waarom zou je het níet proberen! Schilder een belangrijke gebeurtenis uit je leven die goed afliep, en schilder er iemand bij die je daarvoor bedankt – een heilige, een vriend of een
toevallige voorbijganger. Beschrijf ook de gebeurtenis op je schilderij.

 Afbeelding: Collection Muyaes

De voorstelling De zus van Frida Kahlo – een muzikale Mexicoshowis toegankelijk voor publiek van 10 tot 100 jaar, en hetzelfde geldt natuurlijk voor deze workshops.