Voorproefjes Theater!

Ook van Jou Festival

Deze activiteit is onderdeel van het Ook van Jou - Festival!
Op zaterdag 4 september nemen wij u mee naar een paar hoogtepunten van het komende seizoen! Wij zijn Maarten en Sara en springen graag samen met u in het nieuwe seizoen. Korte voorproefjes, verhalen, ontmoetingen en gesprekken. Kortom, een gezellige middag met een divers programma. Bent u er ook bij?

VOORPROEFJES

Hasan Gök is een spoken word artiest, dichter en host uit Den Haag. Hij verkent graag onbetreden terreinen. Soms kan dit omslaan in een plotse obsessie. Een nachtdier die graag schrijft over zo'n beetje alle menselijke emoties. Daarnaast praat hij graag met je over je dromen en struggles. In zijn schrijftaal laat hij zich inspireren door de metaforische aard van de Turkse taal en laat hij woorden samensmelten om zijn gevoel beter te uiten. Sinds afgelopen jaar is hij deel van de allereerste Poetry Circle in Den Haag en bracht hij een persoonlijke voordracht uit met daarin een samenspel met Ineke van Veldhuijzen. Het stuk gaat over de ingewikkelde intersectie tussen eigen identiteit, geaardheid, religie en de aannames en verwachtingen van onbekende mensen. Daarnaast mocht hij een bijdrage leveren doormiddel van een voordracht tijdens de viering van Keti Koti in Het Nationale Theater in zowel Theater aan het Spui als de Koninklijke Schouwburg.

"Dbidh" (De band in de hoek uit Den Haag) speelt een voorproefje van een kleine productie die we samen gaan maken. Met het thema: "Thuis" spelen zij bekende nummers en zijn er gasten uitgenodigd een verhaal te delen. Voor de gelegenheid zingt Cheyenne mee, zal Hasan Gök zijn verhaal vertellen en is ook Deo Prahladsingh aanwezig met een verhaal over zijn thuis.

Joke Bruijs bezoekt ons theater dit jaar met een prachtige kerstshow. Om het publiek vast warm te maken zingt zij een aantal nummers. Docente Hetty Looman boetseert Joke Bruijs ‘live’ in de theaterzaal. Na het optreden is in lokaal 007 een ontmoeting met de zangeres en werkt Hetty verder in het atelier waarbij ieder welkom is om een kijkje te komen nemen. Vanaf 15.15 is model Michael aanwezig voor bezoekers die van alles over boetseren willen weten! Wil je niet alleen kijken maar eens zelf aan een portret boetseren? Zoek een plekje en doe mee!

De mannen Adrie en Geert met hun prachtige stemmen laten ons nog een keer het beste van de Simon & Garfunkel show horen. Ook zij komen eindelijk weer terug in ons theater!

Maria Goos, fantastische verhalen schrijfster en verteller staat het komende seizoen met meerdere shows in ons theater. Daar willen we meer van horen!

Ook Kalpanarts is van de partij met 'Stream of Touch', een dansduet over aanraking en verwijdering. De dansers verleiden elkaar tot toenadering.

Riboet Verhalenkunst bestaat sinds 2012 en is opgericht door de creatieve duizendpoten Martijn Grootendorst, Wendy Ripassa en Elsbeth Vernout. Riboet betekent reuring, drukte in het Maleis, en die naam is een knipoog naar de Indische roots van de drie oprichters. Riboet verbindt culturele instellingen en publiek met elkaar. Dit doen zij door het verzamelen en filmen van persoonlijke verhalen rondom een thema. Op basis van die verhalen stellen zij podiumprogramma’s samen, die ze presenteren op locatie in museum of theater. Op het Ook van Jou Festival kun je bij Riboet Verhalenkunst terecht in de Verhalenbetjak met jouw Indische verhaal. Wat is jouw band met voormalig Nederlands-Indië? Vertel ook je verhaal!

Cursisten van de vrijdagcursus edelsmeden zijn aan het werk in lokaal 1.07. Docent Anne Rose Regenboog is aanwezig en geeft informatie over de cursus en laat het lokaal zien. Natuurlijk kan je je ook inschrijven voor een van de cursussen. Meer informatie vind je op www.sieraadsmeden.nl.

Schets, klets, kijk naar inspiratiebeelden en bedenk samen met stedenbouwkundige en landschapontwerper Eline Keus, in de studio van OASE stedenbouw en landschap, hoe de ideale buitenruimte van Winkelcentrum Leyweg er uit zou kunnen zien. Na afloop presenteren jullie het resultaat op het podium in het café van Theater & Filmhuis Dakota.
Let op: er zijn maar 6-8 plekken beschikbaar!

Zaterdag 4 september 2021 biedt Dance Studio Natya verrassingsproeverijen aan van dansmogelijkheden voor volwassenen en voor kinderen max. 30 minuten per proeverij. Kun je wel of niet dansen, bij ons krijg je alle kansen!
'Als dansschool kijken wij steeds hoe wij (ongeacht leeftijd) voor kinderen en volwassenen nog meer kunnen betekenen in onze dansstudio door verschillende dans- en bewegingsvormen aan te bieden.'

AYDC Rocking Ballet Dancers is een kleinschalige dansschool voor iedereen die zich in een gezellige omgeving wil ontwikkelen, in danslessen van kwaliteit. De school is opgericht door Aya Zoë. Zij danste bij bekende gezelschappen als Introdans, Het Scapino Ballet en was te zien in de Stage Entertainment musical ‘The Lion King’. In lessen waar eenieder zijn creativiteit en talent kan ontdekken en waar oog is voor de persoonlijke ontwikkeling, wordt de mogelijkheid gecreëerd om professioneel verder te kunnen in dans.  AYDC is gespecialiseerd in technische stijlen en bied de lessen Peuterdans, Kinderdans, (Neo) Klassiek Ballet, Modern, Modern-jazz en Spitzen aan. Een dansschool die meegeeft, dat je dromen nooit te gek zijn om ze na te jagen! Voor meer info www.aydc-dance.nl.

Nynke en Febby spelen en jammen als jaren maar sinds vorig jaar verenigen ze hun krachten als rock-gitaar duo. Ze coveren bekende rocksongs met eigen interpretatie.

Ook presenteren we kort onze Buurtfilm: "Mijn wijk is rijk; Moerwijk door de ogen van haar bewoners", het programma "Gast in Dakota", komt u meer te weten over de ArtLabs en wie weet stippen we de films uit onze heerlijke filmzaal nog even aan.

U komt toch ook even langs?


PROGRAMMA VOLWASSENEN/JEUGD - ZATERDAG 4 SEPTEMBER
15.15-18.00: Open Atelier door Hetty Looman
16.00-16.15: Quarantaine orkest (Buiten op ’t plein)
15.30-16.45: Voorproefjes theater in Dakota met Dbidh, Joke Bruijs, Simon & Garfunkel, Maria Goos,
15.30–16.00: Buurtfilm Mijn wijk is rijk; Moerwijk door de ogen van haar bewoners
16.00-18.00: Betjakverhalen met Riboet Verhalenkunst
16.50-17.10: Kalapanarts (Buiten op ’t plein)
17.15-17.45: Programma: Talent uit De Wijk (theaterzaal)
18.00: einde programma!


RESERVEER VOORAF JE KAARTEN
Gratis toegang! Let op: i.v.m. het beperkt aantal plaatsen en de huidige COVID-19 maatregelen is het wenselijk om je kaarten vooraf te reserveren voor de volgende locaties: theaterzaal, filmzaal en studio via: www.theaterdakota.nl / kassa: 070 326 55 09.


Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de Ooievaarspas
Het Ook van Jou – Festival wordt mede mogelijk gemaakt door het UIT FestivalGemeente Den HaagFonds 1818Fonds voor Cultuur Participatie.