True Life
De wijze waarop de mens omgaat met de dood zegt ook iets over hoe hij leeft. Hoe men het onoverkomelijke einde in de ogen kijkt verschilt per cultuur, land en generatie. In diverse culturen wordt de dood verweven met het dagelijks leven. In begrafenis- en rouwrituelen is er naast verdriet ruimte om het leven te vieren. Daarmee wordt deze minder angstaanjagend.
In True Life onderzoekt Kalpanarts de relatie tot het leven en de dood. Hindoeverzen, de god Shiva en Indiase filosofie zijn inspiratiebronnen. Ook zullen rituelen rondom de dood en de doden voorbijkomen, zoals de crematierituelen aan de heilige rivier de Ganges, de Dag van de Doden in Mexico en de Orleans Jazz Funerals. In het onderzoek worden de persoonlijke ervaringen en overtuigingen van de performers met hun verschillende cultuurachtergronden, meegenomen. Naast zes dansers staat de getalenteerde singer-songwriter Shishani Vranckx op het podium (genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst)
WORKSHOP
Zou je meer over Indiase klassieke dans willen weten en leren? En wil je kennis maken met de unieke danstaal van Kalpanarts?Tijdens deze workshop leer en dans jij een fragment uit de nieuwste voorstelling van True Life!
De workshop begint om 18:30, en is gratis voor bezoekers van deze voorstelling. Niet de voorstelling bezoeken maar wel deze gave workshop volgen? Dan kost een ticket slechts €9.
DANCE ON MUTE
De voorstelling True Life is onderdeel van het initiatief van Kalpanarts om haar voorstellingen structureel meer en beter toegankelijk te maken voor geïnteresseerden binnen de groep doven en slechthorenden.Tijdens deze voorstelling zal speciale techniek worden ingezet om muziek ook via andere zintuigen dan het gehoor te kunnen ervaren. Dit dankzij Dance On Mute!
Het gebruiken van fysieke trillingen in combinatie met energiek voetenwerk vanuit de Indiase Klassieke dans, zijnkenmerkend voor de dansers van Kalpanarts. Klanken en geluidsfrequenties zullen voelbaar worden gemaakt voor alle toeschouwers door gebruik van sub-woofers.
Het gezelschap heeft daarnaast riemen (Woojers) die geluidsfrequenties omzetten in voelbare trilling. LET OP: Er is slechts een beperkt aantal Woojers beschikbaar.
Na de voorstelling is er een kort nagesprek met de dansers van de voorstelling in de zaal. Hierbij is een gebarentolk aanwezig.
Dus: Ben je doof of slechthorend meld je dan aan via danceonmute@kalpanarts.com zodat er een Woojer gereserveerd kan worden!
GRATIS DRANKJE
Deze voorstelling is inclusief een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57. Op vertoon van je voorstellingsticket. We nodigen je bij deze voorstelling uit om je drankje na afloop van de voorstelling af te halen bij de bar van ons Café ZUID 57.
CREDITS
choreografie Kalpana Raghuraman concept Kalpana Raghuraman & Gysèle ter Berg zakelijk leider & artistic associate Gysèle ter Berg dans o.a. Indu Panday, Sooraj Subramaniam, Goda Žukauskaitė livemuziek Shishani Vranckx (zang & gitaar) muziekcompositie Simone Giacomini kostuumontwerp Aziz Bekkaoui lichtontwerp & toneelbeeld Jeffrey Steenbergen