Theesessie met Vamba Sherif

Dakota's Winternachten Verhalenfestival - Ook van Jou

Tijdens het Winternachten Verhalen festival - Ook van Jou gaan we vanuit Theater en Filmhuis Dakota samen met een drietal auteurs op zoek naar verhalen van mensen uit de wijk. Gewapend met thee, pennen en een luisterend oor trekken we langs verschillende locaties met de vraag ‘Wat is nog normaal’.


THEESESSIE MET VAMBA SHERIF
Zaterdag 18 januari | 13.30 – 14.30 uur | verzamelen bij Theater & Filmhuis Dakota | Gratis

Ieder die wil en tijd heeft is welkom bij een gesprek met schrijver Vamba Sherif. Gratis toegang, de koffie en thee staan klaar!

Over Vamba Sherif
Vamba Sherif (Liberia, 1973), deels opgegroeid in Koeweit, is schrijver en journalist. Hij ontvluchtte het land wegens de Golfoorlog en kwam als twintigjarige in Nederland terecht. Zijn debuutroman Het land van de vaders (1999) is deels gebaseerd op de verhalen van zijn grootmoeder en gaat over de clash tussen uit de VS teruggekeerde slaven en andere Liberianen. Zwijgplicht (2007), een detective over een man die een verdwijning onderzoekt, beschrijft hoe macht en machtsmisbruik werken in Afrika. Daarna verscheen De Getuige, een scherp portret van migratieland Nederland. Zijn roman De Zwarte Napoleon (2015) portretteert Samori Touré, die in de 19e eeuw het Wasulu-rijk stichtte in westelijk Afrika. Journalistiek werk, waaronder filmrecensies, is gepubliceerd in onder meer The New York Times, Trouw en One World. Met Ebissé Rouw stelde hij de verhalenbundel Zwart (2018) samen met Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen

ANA Academie, gevestigd in Escamp Den Haag staat voor Arabische en Noord-Afrikaanse Academie en is toegankelijk voor alle bevolkingsgroepen van Den Haag met het doel verbinding te zoeken tussen bewoners met een Arabische of andere achtergrond en autochtone Nederlanders. De naam ANA is tevens een verwijzing naar het Arabische woord "ana" dat in het Nederlands "ik" betekent en aangeeft dat deelnemers aan zichzelf kunnen werken om zich op cultureel en maatschappelijk vlak te ontplooien. Wij bieden tal van mogelijkheden voor het ontwikkelen van talenten en het verbreden van hobby's op het gebied van kunst en cultuur voor alle leeftijden in de locatie Theater Dakota / Zuid57. ANA Academie maakt onderdeel uit van Stichting Kefeya.


OOK VAN JOU
Dakota's Winternachten Verhalenfestival - Ook van Jou, is een initiatief van Writers Unlimited en Theater en Filmhuis Dakota ter gelegenheid van het 25e Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag (15-19 januari). Met op zaterdag 18 januari ontmoetingen met schrijvers Cynthia Mc Leod, Walter Palm en Vamba Sherif en de muziektheatervoorstelling The Bright Side of Life, en op zondag 19 januari een workshop en Open Podium verhalen vertellen, een kinderprogramma met jeugdboekenschrijver en -illustrator Mylo Freeman en een talkshow.