The Magical songs of Geeta Dutt

Avishkar

The Magical songs of Geeta Dutt is een programma samengesteld door de Surinaamse Vereniging en Avishkar. Om de ondergezakte liederen, emoties en kwaliteit van Geeta Dutt naar boven te halen. Geeta Dutt legde meer emoties in haar liederen dan welke andere zangeres ook.

Veel liederen van Geeta Dutt krijgen weinig aandacht omdat deze op platen staan van slechte geluidskwaliteit waardoor het beluisteren ervan onplezierig voelt. Maar met Avishkar en Mousami Oberoi, hier in Theater Dakota geven wij een mooie show, zonder muziekruis. Ben je er klaar voor….. Geeta Dutt was een van de meest invloedrijke vocalisten in de geschiedenis van de Indiase cinema. Gedurende de tien jaar dat ze in haar bloei was (1947-1957), nam ze de soundtracks op voor vele populaire Indiase films als Do Bhai, Barsaat, Andaaz en Mahal.

Martin Poulanski schreef in zijn boek: 'Kaagaz Ke Phool' is een klassieke Bollywood film uit 1959 van Guru Dutt. In deze film hoor je de liederen van Geeta Dutt met haar hemelse stem. Als je de kans krijgt ga zeker kijken en luisteren… Anders, kom zaterdag 9 oktober (19.30 uur) naar Theater & Filmhuis Dakota. Kom vooral langs en geniet van de mooie muziek!


ALGEMENE INFORMATIE
Surinaamse Vereniging en Avishkar: 06 19951020
Theater & Filmhuis Dakota: 070 3265509


GRATIS DRANKJE
Deze voorstelling is incl. een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57. Graag je ticket laten zien bij onze medewerkers.