The Bright Side of Life (Reprise)

Dakota's Winternachten Verhalenfestival - Ook van Jou

‘Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis.’

De komst van 60.000 vluchtelingen in 2015 heeft Bright Richards geinspireerd om The Bright Side of Life te maken. The Bright Side of Life is een lichte én ontroerende voorstelling met aangrijpende live muziek van Oleg Fateev. Gebaseerd op het levensverhaal van Bright, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland moet hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. The Bright Side of Life gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe.

In 2017 ontving Bright met New Dutch Connections de prestigieuze Gieskes-Strijbis Podiumprijs, omdat hij “als eigenzinnig theatermaker bruggen bouwt tussen mensen die elkaar nog niet kennen”. The Bright Side of Life werd gekozen in de selectie van Het Theaterfestival 2018: “Indrukwekkend…. Mooi is ook hoe hij een parallel trekt tussen zijn eigen vlucht en de grotere bewegingen die er in de wereld gaande zijn”.


NAGESPREK
Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met schrijver Vamba Sherif over 'The Bright Side of Life'. Blijf dus vooral zitten en luister mee!


CREDITS
Genre: toneel /muziektheater
Concept, tekst en spel: Bright O. Richards Tekst
Regie: Ko van den Bosch Muziek van en door: Oleg Fateev
m.m.v: MC Innocent Ekhator en ongeveer 10 jonge vluchtelingen.


RECENSIES
“Een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.” – Theaterkrant ****

“The Bright Side of Life zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel.” – NRC ****


ALGEMENE INFORMATIE
www.newdutchconnections.nl


Drankje inclusief. De kaartprijs is inclusief een drankje in de pauze. Als er geen pauze is, krijgt u het drankje na de voorstelling.