The Bright Side of Live (Reprise)

Bright Richards en New Dutch Connection

Over de voorstelling: 'Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis'.

In samenwerking met Theater Utrecht maakte theatermaker en oprichter van stichting New Dutch 
Connections Bright O. Richards de theatervoorstelling 'The Bright Side of Life.'  Een komische en daarnaast confronterende muzikale voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek.

'The Bright Side of Life' toont hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.

Bright was zelf een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog daar. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hij volgde de acteursopleiding in Arnhem, maakte voorstellingen bij het Ro Theater en speelt sinds 2009 het stuk As I Left My Fathers House door het hele land. De komst van meer dan 60.000 vluchtelingen naar Nederland en de bijkomende uitdaging voor zowel deze mensen als de Nederlandse samenleving, inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling. Ondanks verschillen, samen kunnen leven in een nieuw te vormen maatschappij.


Theaterkrant ****
"…een sympathiek en indrukwekkend relaas, dat het gewicht van een vlucht invoelbaar maakt. (…) The Bright Side of Life is een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én is tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten."

NRC ****
"The Bright Side of Life zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel."

Nederlands Dagblad ****
"The Bright Side of Life is een mooie voorstelling van een getalenteerde theatermaker vol muzikaliteit en bijzondere verhalen".


The Bright Side of Life wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kerk en Wereld en Stichting Dialoog 


Drankje inclusief. De kaartprijs is inclusief een drankje in de pauze. Als er geen pauze is, krijgt u het drankje na de voorstelling.

Kaarten

  • Za 18 Jan 20:15
    Normaal: €17,00
    Vriend: €15,00