Talking about trees

Arab Film

Deze film is onderdeel van de Arab Film in Dakota. Bekijk HIER het gehele programma.

Suliman en drie andere leden van de ‘Sudanese Film Club’ besluiten een oude bioscoop nieuw leven in te blazen. Ze zijn verenigd door hun liefde voor cinema en hun gepassioneerde verlangen om oud filmmateriaal te herstellen en de aandacht opnieuw te vestigen op de Sudanese filmgeschiedenis. Alle vier de leden hebben hun filmopleiding gevolgd in ballingschap. Onvermoeibaar proberen ze de eigenaren van de bioscoop aan hun zijde te krijgen en de plaats weer operationeel te maken. Helaas worden ze geconfronteerd met felle weerstand.

Gedurende het proces plaatst filmmaker Suhaib Gasmelbari de geschiedenis van de Soedanese cinema centraal in zijn film en werpt tegelijkertijd een licht op de huidige situatie in een land dat wordt getroffen door voortdurende crises. De film is gerealiseerd voor het val van Al Bashir en heeft het belangrijke moment van het nieuwe Sudan gemist maar geeft een interessante inkijk in het situatie van het land van nu.

ENGLISH
A 2019 documentary film following the efforts of the Sudanese Film Club, represented by retired four filmmakers to reopen an outdoor movie theater in the city of Omdurman in the face of decades of Islamist censorship and inefficient bureaucracy.

Het is helaas niet mogelijk om deze filmkaarten online te bestellen.
U kunt voor reserveringen bellen met de kassa van Theater Dakota tel: 070 3265509 of mailen naar kassa@theaterdakota.nl.

Hapje eten voor of na de film? Dat kan! Reserveer je tafeltje via 070 326 5509 of via cafezuid57@theaterdakota.nl