Scandinavische Wintersprookjes

Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren | Karin Strobos - mezzosopraan

een spetterend, tot in de puntjes verzorgd ensemble” - Klassieke Zaken

De Santa Luciaviering en het noorderlichtspektakel maken kerst in Scandinavië tot een waar lichtfestival. Sprookjes uit Lapland, Zweedse trollen, Noorse nissen, weids besneeuwde Finse bossen en rendieren maken het magische plaatje compleet. Want de kerstman, de Julenisse, woont in het hoge noorden van Scandinavië!
Het Haagse strijkorkest Ciconia Consort olv Dick van Gasteren voert u samen met stersoliste mezzo-sopraan Karin Strobos mee in een romantisch muziekprogramma uit en over Scandinavië; van de Lapse kerstvertelling ‘Sampo en de IJskoning’ tot de beroemde ‘Holbergsuite’ van Grieg. Ook de jongste concertbezoekers zijn van harte welkom bij dit kerstconcert voor de hele familie!

Meer informatie op www.ciconiaconsort.nl

In het voorprogramma is de Peer Gynt Suite van Grieg te horen door leerlingen die Side-by-Side met het Ciconia Consort op het podium staan.

Programma
NIELS W. GADE (1817 – 1890) – Novelettes voor strijkorkest (Andantino-Allegro vivace e grazioso)
PETERIS VASKS (geb. 1946) - Epifania for orchestra
EDVARD GRIEG (1843-1907) - Liederen uit Peer Gynt (o.a. Solveigh’s Song)
MAX BRUCH (1838-1920) - Serenade nach schwedischen Volksmelodien
EDVARD GRIEG (1843-1907) - Holbergsuite, opus 40
_______________________________________________________________________________

Ciconia Consort

Door verrassende thematische programma’s en hoge speelkwaliteit ontvangt het Ciconia Consort nationale en internationale erkenning. Ciconia Consort viert dit seizoen zijn 10-jarig bestaan en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Het professionele orkest, een internationaal gezelschap van jonge topmusici, speurt regelmatig naar onbekende meesterwerken en brengt deze vaak voor het eerst op de Nederlandse concertpodia. Inmiddels bracht het ensemble vier internationaal gelauwerde cd’s uit die regelmatig zijn te horen op internationale radiostations zoals ABC Classic (Australië), het Duitse SWR2 en de Britse BBC. Op Radio 4 is het orkest regelmatig te horen in programma’s zoals Avondconcert, Vrije Geluiden, Muziekfabriek, Diskotabel en Muziekwijzer. In het voorjaar van 2021 werd een live televisie-registratie verzorgd door de NTR met het programma De weg naar Hollywood, die diverse malen op NPO2 Extra werd uitgezonden.
Ciconia Consort werkte eerder succesvol samen met Karin Strobos met de Wesendoncklieder van Wagner die onlangs verschenen op de Cd ‘Rheingold’ bij het label Brilliant Classics.