Première Buurtfilm

Buitenbios Dakota

Afgelopen jaar had onze leefomgeving er vele verschillende functies bij gekregen. Van plek om te wonen, naar kantoor, school, gym en zelfs borrelavonden vonden plaats in de huiskamer. We brachten er veel tijd door en waren vaak op dezelfde plekken. Ook bleven we meer in onze eigen buurt, deden we lokaal onze boodschappen én we shopten natuurlijk online. Onze wereld was een stukje kleiner geworden, maar toch was er nog genoeg te ontdekken.

Theater & Filmhuis Dakota gaat dit jaar nóg dieper de wijken. Want we gaan op ontdekking in Moerwijk, een wijk waar regelmatig aandacht voor is in de media.
De problematieken in deze wijk lijken soms het beeld naar de buitenwereld te bepalen. Hierbij overschaduwen ze regelmatig ook het goede nieuws uit de wijk.

In samenwerking met buurtbewoners, Bettelies van de Marcuskerk, Dana van buurtkamer Jan Luyk 119 en buurtkamer Heeswijkplein, onderzoeken we hoe de inwoners in Moerwijk het leven in de wijk ervaren. Hierdoor ontdekken we uit eerste hand welke rijkdommen deze óók kent. Want wat is rijkdom eigenlijk? Zit dat in geld, op je rekening of juist misschien ook in hele andere dingen.
Bewoners Ahlam, Wendy en Betül uit Moerwijk nemen je in deze film mee de wijk in. Samen met professioneel filmmaker Jasper Masthof gaan we langs de mooie, maar soms ook minder mooie kanten van Moerwijk – die deze dames ook ervaren. Zo ontmoeten we ook een de wijkagent die al 20 jaar in Moerwijk werkt en de wijk kent als zijn broekzak, maar ook bewoner Hicham, die pas 2 jaar in de wijk woont.
Daarnaast gaan we ook langs de beste school van Den haag, want die staat in Moerwijk!

De rest van de plekjes houden we nog even geheim voor jullie. Want op zaterdag 24 juli (18.30 uur) gaat de buurtfilm “Mijn wijk is rijk: Moerwijk door de ogen van haar bewoners” in première tijdens de Ook van Jou – Buitenbioscoop (GRATIS TOEGANG) op het plein van Dakota!


PRAKTISCHE INFORMATIE
De Ook van Jou - Buitenbioscoop is op 1.5 meter afstand, zodat wij samen op een veilige manier kunnen genieten van alle films op 't plein! 


De Ook van Jou – Buitenbioscoop van Theater & Filmhuis Dakota is een samenwerking met de Gemeente Den HaagFonds voor Cultuurparticipatie en Fonds 1818