Oliveiras

Magda Mendes

LET OP: wegens de maatregelen omtrent COVID-19 is deze voorstelling geannuleerd.

Haar concurrenten waren Waylon en Ruben Hein, maar toch ging de Gouden Notenkraker 2018- een prijs voor en door muzikanten - naar de Portugees-Rotterdamse zangeres Magda Mendes.

Op 29 mei 2020 presenteert zij haar programma Oliveiras in Theater & Filmhuis Dakota, Den Haag. De zelfgeschreven liedjes zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, Zij tourde eind 2018 nog met haar programma ‘Silencio!  De fado dwaalde door Den Haag langs alle uithoeken van de mooiste stad achter de duinen en bereikte zo een groot publiek.

Met haar nieuwe album Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn. Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten. Gitarist en medecomponist Ward Veenstra zal de luisteraars kennis laten maken met diverse Portugese snaarinstrumenten die er voor zullen zorgen dat zij meegenomen worden op de door Magda bezongen reis door Portugal. Het filmische karakter van het programma wordt versterkt door twee bijzondere klassieke musici. Op harp Astrid Haring en op bas trombone Brandt Attema.


CREDITS
Musici: Magda Mendes
Zang: Ward Veenstra
Gitaar: Astrid Haring
Harp: Brandt Attema
Bastrombone Muziek: door Magda Mendes & Ward Veenstra
Arrangementen: door Ward Veenstra


ALGEMENE INFORMATIE
www.casadaboxa.com
www.magdamendes.com


Drankje inclusief. De kaartprijs is inclusief een drankje in de pauze. Als er geen pauze is, krijgt u het drankje na de voorstelling.

Kaarten

  • Vr 29 Mei 20:15
    Normaal: €17,00
    Vriend: €15,00