Muziek als Medicijn (premiere)

Jhilani Wijsman

Een muzikale reis met kwetsbare teksten en oprechte emoties. 

Vanaf zijn vierde jaar levert Jhilani een dagelijkse strijd tegen Sikkelcelanemie en besloot zijn worsteling met zijn ziekte en de frustraties, teleurstellingen, hoop en liefde tijdens zijn ziekteproces, op papier te zetten.

Deze creatieve muzikale uitlaatklep bleek effectief bij de emotionele en fysieke uitdagingen waarmee Jhilani werd geconfronteerd. Naast de liefde voor zijn kinderen, is Muziek zijn medicijn. Als gitaardocent en als jeugdhulpverlener heeft Jhilani zijn muziek, als medicijn, ingezet bij zijn begeleiding in contact met de jongeren.

In Muziek als medicijn, neemt Jhilani ons mee op zijn reis. Een reis die tussen A en B wat kronkelig is en wat langer duurt voordat de eindbestemming bereikt is maar alsnog kan genieten van de dingen die je onderweg tegenkomt.

Met zijn open en directe manier van schrijven is zijn muziek voor iedereen herkenbaar. Hij draait er niet omheen. Met zijn kwetsbare teksten en oprechte emoties die hij vertaald naar laidback songs met een Nederpopsound waar soul een grote rol speelt, stap je aan het einde van de show met een positief gevoel het theater uit.

“Uit welke emotie of uit welke genre muziek komt, muziek heeft altijd een positief effect op je gemoedstoestand.”

 

Over Jhilani

Jhilani Wijsman groeide op in een huishouden in Den Haag vol muziek met nummers van Ramses Shaffy, tot en met Etta James. Naast de pianolessen deed Jhilani muzikale ervaring op met zijn rapformatie en Kawina band.

Oprechte emoties vertalen naar laidback songs met een Nederpopsound waar Soul een grote rol speelt. Jhilani weet hoe hij, vergezeld met zijn gitaar, zijn publiek moet raken. Geïnspireerd door muzikanten als Bill Withers en Beres Hammond is de Hagenees sinds 2015 op verschillende podia en festivals.

Na zijn laatste single “terug naar mij” en zijn deelname in de solotour van ALAIN CLARK is de 36 jarige muzikant klaar om in heel de BENELUX zijn geluid te laten horen. Naast deze single heeft Jhilani nog tientallen nummers geschreven en ten gehore gebracht, waaronder het nummer, ‘Mijn stad Den Haag’, dat inmiddels een bekend geluid is geworden in deze stad.

GRATIS DRANKJE

Deze voorstelling is inclusief een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57. Op vertoon van je voorstellingsticket. We nodigen je bij deze voorstelling uit om je drankje in de pauze of na afloop van de voorstelling af te halen bij de bar van ons Café ZUID 57.

 


BEREIKBAARHEID DAKOTA

Theater en Filmhuis Dakota is goed bereikbaar. Kom wel bij voorkeur op de fiets of met het Openbaar vervoer. Tot snel bij Dakota!


Met korting naar Theater & Filmhuis Dakota!

Heb je een Cinevillepas? Je kunt bij ons heel simpel online reserveren, dat is wel zo handig. Je moet jouw filmkaartjes dan alleen nog wel even bij de kassa op komen halen. Daar liggen ze voor je klaar!

Ooievaarspas? Dan krijg je korting op films, (de meeste) theatervoorstellingen, en onze eigen workshops. Voor meer info, neem contact op met de kassa via 070 326 55 09.

Bekijk de Kortingen pagina om te zien welke kortingskaarten gebruikt kunnen worden.

Kaarten

  • Za 13 Jan 20:15
    Normaal: €18,00