MUHAMMAD

Ikarai / ProJazz

LET OP: wegens de maatregelen omtrent COVID-19 is deze voorstelling geannuleerd.

In MUHAMMAD neemt Ikarai een andere kijk op de bokssport. Het epische gevecht tussen Muhammad Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre (nu Congo), the Rumble in the Jungle, leent zich perfect voor een muziekscore: ritmisch, sierlijk maar met rake klappen.

OVER IKARAI
Ikarai, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van klassieke compositie en improvisatie tot een geluid bij een verhaal.

Je ervaart hun concerten als een film voor de geest. Met alleen eigen materiaal klinkt Ikarai als geen ander. Terwijl er veel gerefereerd wordt aan klassieke muziek, belichten de composities improvisatie, samenspel en spontaniteit: jazz. Het vinden van een balans tussen deze elementen karakteriseert Ikarai’s kijk op de toekomst van moderne muziek.

"Als ik naar Muhammad Ali kijk, dan hoor ik gewoon muziek. De manier waarop de man beweegt, de manier waarop hij praat: alles wat hij doet is muzikaal. Toen ik weer naar de Rumble in the Jungle keek, wist ik het. Ik ga deze wedstrijd op muziek zetten. MUHAMMAD is een muzikale ode aan de beste bokser aller tijden." - composer Camiel Jansen


CREDITS
Bas, composities: Camiel Jansen
Piano: Julian Schneemann
Drums: Jeroen Batterink
Viool: Tessel Hersbach
Atlviool: Yanna Pelser
Cello: Bence Huszar 


ALGEMENE INFORMATIE
www.ikarai.com


Drankje inclusief. De kaartprijs is inclusief een drankje in de pauze. Als er geen pauze is, krijgt u het drankje na de voorstelling.


KAARTVERKOOP
Prijs per ticket voor studenten en Ooievaarspashouders: €8,50 / incl. drankje