Moeder van Glas

Productiehuis Lente

Moeder van Glas is een theatrale bewerking van het gelijknamige boek van Roos Schlikker gespeeld door Sandra Mattie.

Sandra Mattie

Schlikkers moeder was bipolair, maar leefde het grootste deel van haar leven zonder diagnose. Ze trok moedig door de wereld, maar moest zich altijd verhullen achter het masker van een ‘normale’ vrouw, die voor haar kind net als andere moeders probeerde te zijn, maar daar nooit helemaal in slaagde.

Moeder van Glas is het verhaal van een dochter die op zoek gaat naar de ware identiteit van haar moeder op weg geholpen door een koffer vol briefjes en aantekeningen die ze schreef. Die zoektocht begint nadat moeder op dramatische wijze is overleden. Ze viel van de trap. Tijdens haar zoektocht leert de dochter haar rouw omarmen en komt zo dichter bij haar moeder dan ooit tevoren.

Tegelijkertijd leert ze op een andere manier naar de wereld te kijken. Want gekte is dichterbij dan je denkt. En wat is eigenlijk normaal?

Actrice Sandra Mattie is bekend van haar theaterwerk bij o.a. Toneelgroep Amsterdam, het Ro Theater, Toneelschuurproducties, Het Noord Nederlands Toneel en Van Den Ende Theaterproducties. Ze was te zien in diverse Nederlandse tv-series en films, zoals Trauma 24/7, De Afdeling, Flikken Maastricht. De FractieDivorce , Zuidas,  Ik weet wie je bent en Judas.


CREDITS
Script: Erris van Ginkel en Roos Schlikker
Regie: Erris van Ginkel
Spel: Sandra Mattie
Productie: Productiehuis Lente


ALGEMENE INFORMATIE


GRATIS DRANKJE
Deze voorstelling is inclusief een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57.  Op vertoon van je voorstellingsticket. We nodigen je bij deze voorstelling uit om je drankje voor aanvang of bij inloop van de voorstelling af te halen bij de bar van ons Café ZUID 57. Als je dat wilt mag dit drankje mee de zaal in.