Meisjes pakken de jongens 8+

Toneelmakerij

Waarom mogen jongens zoveel meer leuke dingen dan meisjes? Ze hoeven geen jurk aan. Ze mogen hun haren kortgeknipt. Ze mogen in een lantaarnpaal klimmen en hun broek kapot maken. Ze mogen met hun benen wijd zitten. En: niet alles is roze. Het zit Zoë al lange tijd dwars! Ze besluit het heft in eigen handen te nemen en undercover te gaan bij de jongens. Met hulp van haar vriendinnen transformeert Zoë en de volgende dag is ze ‘het nieuwe jongetje’ in de klas. Het begint als een droom van vrijheid vol ruwe spelletjes, hard schreeuwen en vieze kleren. Maar is ‘de andere kant’ echt zo veel mooier als Zoë dacht?

Een stoere schoolpleinkomedie over de grote vraag: wie zijn er nu beter af, de jongens of de meisjes? Wat valt er te halen bij het andere geslacht? Meisjes pakken de jongens is een ode aan meisjes op voetbal en jongens op ballet. Een voorstelling vol vermommingen, voetbal en vooroordelen. Geregisseerd door Zilveren Krekel (2019) winnares Belle van Heerikhuizen en geschreven door Gouden Krekel (2018) winnaar Tjeerd Posthuma.


CREDITS
Tekst: Tjeerd Posthuma
Regie: Belle van Heerikhuizen
Dramaturgie: Paulien Geerlings
Scenografie: Janne Sterke
Kostuums: Esmee Thomassen
Spel: Keanu Visscher, Kim Karssen en Minne Koole


ALGEMENE INFORMATIE
toneelmakerij.nl


PRAKTISCHE INFORMATIE TEN AAN ZIEN VAN HET CORONATOEGANGSBEWIJS

 • Vanaf 25 september is iedereen welkom op vertoon van je kaartje, identiteitsbewijs en geldig Coronatoegangsbewijs.
 • Het bewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.
 • Je krijgt een Coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag (uitsluitend via Testen voor Toegang, een zelftest is niet geldig) van maximaal 24 uur oud hebt. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft.
 • Je kunt je Coronatoegangsbewijs tonen via de CoronaCheck-app of op papier.
  LET OP: een Coronatoegangsbewijs op papier is uitsluitend geldig wanneer deze is aangevraagd via coronacheck.nl.
  Hier kun je een papieren versie met QR-code downloaden en uitprinten.
 • Wil je je laten testen dan kunt u hiervoor een afspraak maken op www.testenvoortoegang.org.
  LET OP: dat je deze afspraak niet te ver voorafgaand aan de aanvangstijd van de film of voorstelling maakt. De test mag maximaal 24 uur oud zijn.

Geen smartphone? Geen probleem!
Heb je geen smartphone tot je beschikking, dan kun je een geldig papieren Coronatoegangsbewijs aanvragen via www.coronacheck.nl. Lukt dat ook niet, dan kun je bellen naar 0800-1351.

LET OP: dat je dit telefonisch aangevraagde bewijs gemiddeld na een werkweek in huis hebt. Meer informatie over de regels en mogelijkheden lees je HIER.

Kaarten

 • Zo 12 Dec 14:30
  Normaal: €8,50