STREAM Suri Geet en Ghazal

Mumbai Beats

De Surinaamse Vereniging Bouwlust en Theater & Filmhuis Dakota brengen op zaterdag 5 juni (20.15 uur - 21.30 uur) 148 jaar Hindoestaanse immigratie met deze mooie stream van Suri Geet en Ghazal gepresenteerd door Mumbai Beats! Het wordt een show met muziek, zang, ghazal en korte immigratie teksten tussen de liederen.

In 1863 werd in Suriname de slavernij afgeschaft. De slaven besloten toen de plantages na jaren slavernij te verlaten, maar de
de planters hadden een probleem en ze waren dringend op zoek naar geschikte arbeiders die op de plantages konden werken.
Uit ervaring met Guyana en Trinidad kwamen ze op de Hindoestanen uit en zo kwamen op 5 juni 1873 de eerste Hindoestaanse  contractarbeiders uit de voormalige Brits-Indie naar Suriname. Deze immigratie herdenken we as. zaterdag 5 juni!

ALGEMENE INFORMATIE
Surinaamse Vereniging Bouwlust is een sociaal culturele vereniging. SVB organiseert in Bouwlust zowel culturele als sportieve activiteiten voor jong en oud. Wilt u lid worden. U kunt telefonisch contact opnemen met Deo Prahladsingh (06 19 95 10 20) of naar hem vragen in het wijkcentrum. Bezoek ook de Facebook pagina van SVB voor meer informatie!


Wat leuk dat je naar onze Livestream voorstelling gaat kijken! Voordat je lekker op bank kunt hangen met een fijne borrel voor je, let even op het volgende:

  • Zorg ervoor dat je computer, laptop, tablet of telefoon een goede verbinding heeft met het internet.
  • Boek je livestream ticket van te voren, zodat je op tijd de link in je mailbox kunt ontvangen.
  • Geniet van een avondje uit in je eigen huis.

Het live(stream) programma van de maand juni en juli van Theater & Filmhuis Dakota is een samenwerking met de Gemeente Den HaagFonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten.