STREAM Open repetitie Kalpanarts

“Echte macht vereist geen arrogantie, een lange baard en een blaffende stem. Ware macht wurgt je met zijden linten, charme en intelligentie ”- Slavoj Žižek

In Two Minds is een samenwerking met daf speler Farid Sheek (Iran) en celliste Maya Fridman (Rusland) en vijf dansers. Choreograaf Kalpana Raghuraman onderzoekt, met hen de principes van macht. Wat zijn de strategieën die leiders inzetten om hun volgelingen aan zich te binden en hoe zorgen de volgelingen ervoor om in de gratie te vallen bij hun ‘meester’?

In Two Minds is onder meer geïnspireerd op de complexe meester-leerling relatie die voortkomt in de Indiase mythologie, en de actuele Iraanse en Russische machtsstructuren.

“Horizontale luchtsalto’s en andere urban moves gaan samen met sierlijk gedraaide polsen en roffelende voeten uit de Kathak en Bharatanatyam. Het resultaat is een dynamische dansvorm die theatrale zeggingskracht heeft en mooi is om naar te kijken.” (Trouw)

Dance on Mute
Na de voorstelling is er een kort nagesprek met de choreograaf. In de meeste gevallen is hier een gebarentolk bij aanwezig

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van ‘Dance on Mute’; een initiatief van Kalpanarts om voorstellingen beter toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden.

Meer informatie over Dance on Mute vind je HIER.

Extra informatie Kalpanarts
Kalpanarts is het dansgezelschap van duo Kalpana Raghuraman (artistiek leider & choreograaf) en Gysèle ter Berg (zakelijk leider & artistic associate). In 2015 richtten zij samen Kalpanarts op. Er was geen twijfel over mogelijk: samen zouden zij het stoffige stigma over Indiase dans tenietdoen, en het mystieke en veelzijdige van talloze Indiase bronnen blootleggen op een manier die past bij vandaag de dag.

Door Indiase klassieke dansvormen samen te brengen met urban- en hedendaagse dans, creëert Kalpanarts een genre overschrijdende danstaal. Door het gebruiken van andere inspiratiebronnen dan enkel Westerse, en het inzetten van performers uit verschillende culturen, worden de kaders van hedendaagse dans opgerekt. Maatschappelijke en aansprekende onderwerpen dienen als basis.


CREDITS
Choreografie: Kalpana Raghuraman
Concept: Kalpana Raghuraman & Gysèle ter Berg
Muziekcompositie: Simone Giacomini
Dans: Bilal Bachir, Laila Gozzi, Indu Panday, Sooraj Subramaniam, Lars de Vos, Goda Zukauskaité.
Livemuzikanten: Maya Fridman (cello), Farid Sheek (daf)
Kostuumontwerp: Aziz Bekkaoui
Lichtontwerp: Jeffrey Steenbergen
Dramaturgie: Marc Maris


ALGEMENE INFORMATIE
kalpanarts.com


Wat leuk dat je naar onze Livestream voorstelling gaat kijken! Voordat je lekker op bank kunt hangen met een fijne borrel voor je, let even op het volgende:

  • Zorg ervoor dat je computer, laptop, tablet of telefoon een goede verbinding heeft met het internet.
  • Boek je livestream ticket van te voren, zodat je op tijd de link in je mailbox kunt ontvangen.
  • Geniet van een avondje uit in je eigen huis.

Het live(stream) programma van de maand juni en juli van Theater & Filmhuis Dakota is een samenwerking met de Gemeente Den HaagFonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten.