Little Richard: I am Everything

Movies that Matter

Als een quasar die langs het gaslicht brandt, ontploft de oogverblindende documentaire van regisseur Lisa Cortés de witgekalkte canon van de Amerikaanse popmuziek. Little Richard: I Am Everything werpt een verhelderend licht op de zwarte, queer oorsprong van de rock-'n-roll en stelt de oerknal van het genre vast: Richard Wayne Penniman. 

Getuigenissen van legendarische muzikanten en culturele figuren, zwarte en queer geleerden, Pennimans familie en vrienden, en interviews met de artiest zelf vorderen uitbundig een geschiedenis terug die moedwillig werd toegeëigend door blanke artiesten en instellingen. Cortés actualiseert de canon met een schat aan zelden geziene archiefbeelden van Penniman. Onder de juweeltjes zijn scènes met zijn zwarte en queer voorgangers en tijdgenoten, zoals Sister Rosetta Tharpe: de moeder van de rock-'n-roll die de 14-jarige Penniman zijn eerste doorbraak gaf.  

Cortés schetst Pennimans complexe reis als een revolutionair met conflicten, die laveerde tussen religie, seks en rock-'n-roll, terwijl hij navigeerde door de extreme spanningen van ras en seksualiteit van zijn tijd. Ze herinnert ons eraan dat buitenstaanders en verschoppelingen superkrachten kunnen bezitten die, als ze de kans krijgen, nieuwe werelden voor ons allemaal kunnen creëren om in te dansen. 


BEREIKBAARHEID DAKOTA

Theater en Filmhuis Dakota is heel goed bereikbaar. Zo kun je makkelijk met het OV, de fiets, of gratis parkeren in de wijk. Kom wel bij voorkeur op de fiets of met het Openbaar vervoer. Tot snel bij Dakota!


Met korting naar Theater & Filmhuis Dakota!

Heb je een Cinevillepas? Je kunt bij ons heel simpel online reserveren, dat is wel zo handig. Je moet jouw filmkaartjes dan alleen nog wel even bij de kassa op komen halen. Daar liggen ze voor je klaar!

Ooievaarspas? Dan krijg je korting op films, (de meeste) theatervoorstellingen, en onze eigen workshops. Voor meer info, neem contact op met de kassa via 070 326 55 09.

Bekijk de Kortingen pagina om te zien welke kortingskaarten gebruikt kunnen worden.

Kaarten

  • Vr 31 Mrt 19:00
    Cineville - Film: €0,00
    Normaal - Film: €9,00