Koninklijk Conservatorium Bigband o.l.v. John Ruocco

ProJazz

De KC bigband bestaat uit de meest getalenteerde studenten van de jazzafdeling. De band staat onder leiding van de Amerikaanse dirigent/saxofonist John Ruocco. Ruocco heeft in zijn carriƩre samengespeeld met grootheden uit de jazz zoals Dizzy Gillespie, Barry Harris en Art Farmer. Sinds 1987 is hij verbonden aan het Koninklijk Conservatorium als hoofdvakdocent en vanaf de jaren negentig is hij de vaste leider van de Koninklijk Conservatorium bigband. Voor dit concert stelt hij een programma samen bestaande uit bekende en minder bekende bigband arrangementen uit de archieven van het Koninklijk Conservatorium.

KC BIGBAND IN CORONA OPSTELLING
"De studenten die meedoen in de KC band worden aangedragen door de hoofdvakdocenten van de opleiding. In principe zijn het gevorderde studenten die in een hoger jaar zitten. Het repeteren vindt plaats in de theaterzaal op het KC, de Kees van Barenzaal. De studenten zitten op 1,5 afstand en op 2 meter in de blaasrichting van elkaar en er zijn spatschermen geplaatst voor de dirigent. De bigband opstelling is helemaal anders dan wat je normaal gewend bent.

Ook in Theater & Filmhuis Dakota speelt de KC Bigband in een alternatieve opstelling. Zo zijn er meer spatschermen, omdat de ruimte daar iets meer beperkt is. Maar omdat het podium lang is, kan de 2 meter afstand in de blaasrichting wel gerealiseerd worden." - Jelle (Koninklijk Conservatorium)

Maak deze geweldige avond mee in Dakota en bekijk het programma hieronder!


PROGRAMMA
Voor dit concert stelt John Ruocco een speciaal programma samen bestaande uit twee suites uitgevoerd door de Duke Ellington bigband. De KC band speelt The Nutcracker suite, een jazzbewerking van de muziek van het beroemde ballet van Tchaikovsky. Ook worden delen van the Far East suite van Ellington en Strayhorn uitgevoerd, de inspiratie voor deze stukken deed Ellington op tijdens zijn wereldtournee in 1964 waarbij hij in verschillende steden in het Midden Oosten optrad.

The Nutcracker suite Tchaikovsky/Ellington/ Strayhorn
1. "Overture"
2. "Toot Toot Tootie Toot (Dance of the Reed-Pipes)" -
3. "Peanut Brittle Brigade (March)"
4. "Sugar Rum Cherry (Dance of the Sugar-Plum Fairy)" -
5. "Entr'acte"
6. "Volga Vouty (Russian Dance)"
7. "Chinoiserie (Chinese Dance)"
8. "Danse of the Floreadores (Waltz of the Flowers)"
9. "Arabesque Cookie (Arabian Dance)"

From the Far East SuiteĀ Ellington/Strayhorn
1. "Bluebird of Delhi (Mynah)"
2. "Isfahan"
3. "Depk"
4. "Agra"
5. "Amad"


ALGEMENE INFORMATIE
www.koncon.nl


Dit concert wordt gepresenteerd door Projazz i.s.m. Theater & Filmhuis Dakota