Klokkenluider van de Notre Dame 6+

Ila van der Pauw - Festival De Betovering 2021

Meester-poppenspeler Ila van der Pouw speelt een sfeervolle en geheel eigen bewerking van De Klokkenluider van de Notre Dame, naar het gelijknamige boek van Victor Hugo.

In de beroemde kathedraal van Parijs, de Notre Dame, woont de klokkenluider Quasimodo. Hij komt nooit buiten, bang als hij is om bespot en uitgelachen te worden. Hij vindt zichzelf lelijk met zijn rode piekhaar, zijn hoge rug, en zijn manke been. Maar hij kijkt wel graag, vanuit een veilige hoge toren, uit over zijn stad. Zijn leven is simpel en overzichtelijk: Iedere ochtend luistert hij naar het koor van de kathedraal, ieder uur luidt hij de klokken, iedere nacht maakt hij een hapje voor zijn kat.

Maar dat verandert, dankzij de komst van de danseres Esmaralda naar de kathedraal. Ze danst als het ware zijn leven binnen. Maar durft Quasimodo haar wel onder ogen te komen?  Hij komt erachter dat ze op de vlucht is. Maar voor wie en waarom? En durft Quasimodo de kathedraal te verlaten om haar te helpen?

De Klokkenluider van de Notre Dame is een verhaal dat leert dat niet alles is wat het lijkt. Echte schoonheid zit van binnen. Net als moed.


CREDITS
Spel: Ila van der Pouw
Dans: Noa Janssen
Regie: Neville Tranter
Script: Rob Bloemkolk
Poppen: Cynthia Borst, Neville Tranter
Illustratie: Cynthia Borst
Lichtplan: Theatervogels
Decor: Kathelijne Monnens


ALGEMENE INFORMATIE
www.vanaf2.nl


KAARTEN KOPEN OP 1.5 METER IN THEATER & FILMHUIS DAKOTA

 YES! Je kunt die leuke voorstelling of film weer live zien in ons theater en filmhuis. Graag vragen we je i.v.m. de coronamaatregelen aandacht voor het volgende bij het bestellen van je toegangskaarten:

  • Komt u met meerdere persoon? Dan zouden wij u willen vragen om 1 iemand de kaarten te laten kopen. Wij houden hier dan zo veel mogelijk rekening mee bij het maken van de zaalindeling
  • Wilt u niet naast elkaar zitten, koop dan afzonderlijk van elkaar je kaarten
  • Bestaat je gezelschap uit meer dan 3 personen, kan het zo zijn dat wij jullie los van elkaar moeten placeren. Bestaat je gezelschap bijvoorbeeld uit 6 personen, kan het voorkomen dat we daar twee groepen van 3 of een andere samenstelling van moeten maken – dit allemaal om je bezoek aan ons zo veilig mogelijk te laten verlopen!
  • Voor het bestellen van een rolstoelplaats: neem s.v.p. contact op met onze kassa: kassa@theaterdakota.nl / 070 326 55 09

Bij binnenkomst van de theaterzaal (ingericht in reguliere opstelling met tribune of een speciale café-opstelling) wordt door een medewerker een zitplaats aangewezen. Wij willen je  alvast bedanken voor je begrip en medewerking.


MET KORTING NAAR DAKOTA
Deze voorstelling is te bezoeken met je Ooievaarspas (50% korting). LET OP: kaarten met korting zijn alleen af te halen bij de balie met je Ooievaarspas.