Klaas 5+

NTjong

Een kleine jongen kijkt uit over zee en wacht op de komst van Sinterklaas. Het regent en waait, het is winter aan zee. Dan ziet hij iets roods drijven op de golven; de muts van Sint. Een spannend en ontroerend verhaal vol wintergevoel en hoopvolle verwachting, waarin een kleine jongen een lange weg aflegt om Sinterklaas te helpen.

KLAAS is een nostalgisch Oudhollands Sinterklaasverhaal van de bekende Nederlandse jeugdauteur W.G. van de Hulst. Een vertelling met de smaak van warme chocolademelk en de geur van pepernoten, die doet denken aan Herman Heijermans’ Op hoop van zegen, maar dan voor jonge kinderen. In een prachtig miniatuur verteldecor, geïnspireerd op het oude Scheveningen en Panorama Mesdag.

Na de succesvolle miniatuur vertelvoorstellingen Harig Hondje en Klein mannetje heeft geen huis (voorheen Kamishibai voor kleuters) regisseert Noël Fischer nu ras-performers Remco Melles en Kim Berkenhagen.


WORKSHOP TONEELATELIER 7+ VAN NTJONG

Aansluitend aan de kindervoorstelling Klaas 5+ starten we ook met de workshop van het NTjong (13.00 uur) in Theater & Filmhuis Dakota. In dit toneelatelier gaan we samen maken, denken, spelen en onderzoeken wat we Sinterklaas het liefst zouden vragen voor onszelf en een ander. Aan het eind van de middag wordt er een kleine presentatie gegeven voor je ouders, broertjes, zusjes en vriendjes (16.30 uur). Doe je mee? Meld je HIER aan voor de Workshop Toneelatelier 7+ van NTJong.

Met Sinterklaas krijgen we alles wat ons hartje begeert. Cadeaus, cadeaus en nog eens cadeaus. Maar willen we het liefst cadeaus? Of wensen we ons eigenlijk iets anders? En wat wensen we voor anderen? Misschien nóg liever dan voor onszelf. Wat hebben we het hardst nodig als we het echt voor het kiezen hebben? Een nieuwe speelgoedauto? Een nieuwe vriendschap? Of misschien een nieuw medicijn?