Kapsalon Theater

We verwelkomen je vandaag bij Beautysalon Dakota!

Laat je vandaag eens lekker in de watten leggen in onze beautysalon door Daysee Poppy en Jet van Bemmelen!Kapster Jet van Bemmelen (van Bemmelen haarmode) staat klaar om je haar een knipbeurt te geven! Daysee staat te popelen om jou op te maken zodat iedereen zich straks zal afvragen waarom er geen permanente rode loper voor je ligt uitgerold. Onze Daysee is beschikbaar van 14:15 tot 15:15.

Laat je in de wachtruimte van onze beautysalon worden voorzien van muziek:
14:30 - 14:50 Tess Merlot (muziek)
14:55 - 15:15 Michael Varekamp (muziek)


TESS MERLOT

“De eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in.”Sindsdien is de muziek niet meer gestopt: ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk.

Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen samen te brengen, bracht Tess in 2017 met les Moutons haar eerste EP Chansons pour non-francophones uit. In 2019 zong ze het zelfgeschreven Mon Paris in een bomvol Paradiso en in 2020 tourde ze met haar eigen theatervoorstelling Voyages en Chansons langs volle zalen van o.a. PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam.

Of Tess nu alleen optreedt of met een compleet orkest, ze doet dit vol overtuiging en met een onweerstaanbaar joie de vivre. De uitvoering mag ingetogen en mooi zijn, maar ook ongepolijst, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte.

Kortom: Tess Merlot past in elke setting waar het geen ramp is als er wijn wordt gemorst.

MICHAEL VAREKAMP
Michael is 10 jaar als hij een LP van Louis Armstrong vindt in de platenkast van zijn vader. Een decennium later studeert hij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij treedt sindsdien op over de gehele wereld en maakte tournee’s met o.a. Fra Fra Sound, Dutch Swing College Band, Scott Hamilton en Louis van Dijk. Hij wordt tot in het buitenland gelauwerd. Zo ontving hij in Japan de Kobe Award en werkte hij als enige Europeaan met Jazzmobile Inc. in New York.Hij stond op prominente plekken in de wereld zoals Jazz at Lincoln Center en het Koninklijk Concertgebouw. Michael is regelmatig te gast met The Legends in het Dakotatheater en trad onlangs op met Branford Marsalis. Hij werkte met oa. Sonny Fortune (saxophonist Miles Davis), Lester Bowie en Branford Marsalis. Michael bracht deze maand zijn nieuwe cd SPIRITS uit. Michael bij M.