Ik zeg toch sorry

Raymi Sambo Maakt

Een voorstelling over onze gezamenlijke slavernijgeschiedenis hoe schrijnend de rollen ook verdeeld waren.

In Ik zeg toch sorry komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt langzaam en pijnlijk duidelijk. Wat betekent het om anno 2022 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt?

Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit.

“Een stevige aanbeveling verdient Ik zeg toch sorry.” “Spannende, schurende confrontaties, soms bitter, soms geestig.” - NRC Handelsbald

Randprogramma

Tijdens en rondom de voorstelling zal er een mooie tentoonstelling te bezichtigen zijn met de geschiedenis van de slavernij. Ook is er, voor de geïnteresseerden, een nagesprek met acteurs uit de voorstelling. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden en kunt gewoon in de zaal blijven zitten na afloop.

GRATIS DRANKJE
Deze voorstelling is inclusief een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57. Op vertoon van je voorstellingsticket. We nodigen je bij deze voorstelling uit om je drankje in de pauze of na afloop van de voorstelling af te halen bij de bar van ons Café ZUID 57.

CREDITS
concept Raymi Sambo en Victorine Plante regie Victorine Plante tekst Erik Snel m.m.v.  Ayden Carlo en Raymi Sambo spel Gabby Bakker, Dennis Coenen, Rochelle Deekman, Urmie Plein, Raymi Sambo, Nard Verdonschot decorontwerp Marcel Dolman kostuumontwerp Anouk van Schie lichtontwerp Benno Barends - Theatermachine  regie-assistentie Shabnam Baqhiri productie Inez van der Werf, Eva Hermus, Noa Berndsen (stage)