Ik kom hier niet weg met hippe sneakers

Lien Cornelissen

Ze verscheen regelmatig voor de rechter, maar tegenwoordig laat ze haar stem horen in een ander theater. Open en kwetsbaar. En dat voel je. Overal waar zij komt is zij nieuw. Zij komt er niet vandaan en weet dat ze er niet zomaar weg komt. Over aanpassen, opnieuw beginnen, jezelf ontdekken en het adviseren van wijze oude mannen die hippe sneakers dragen. Lien wil je in 't theater zien!

WIE IS LIEN?
Lien is een dorpsmeisje dat in café Paradiso speelde voordat ze er ooit als bezoeker kwam. Ze groeide op in de Achterhoek en verhuisde na een studie rechten in Nijmegen naar de Randstad om advocaat te worden. Verwonderd en verweesd in een onbekende wereld voelde ze zich veruit het meeste thuis bij cabaret voor advocaten. Waarmee ze haar vak en collega’s op de hak kon nemen. Ze wist wat haar te doen stond en gaf ruimte aan haar liefde voor muziek en kleinkunst. Nu schrijft ze, zingt ze en speelt ze. Met haar liedjesprogramma van gevoelige en scherpzinnige liedjes laat ze je niet meer ontsnappen aan belangrijke dingen in het leven. Tussendoor vertelt ze erover. Op haar manier. Luchtig en relativerend.

In de zomer van 2021 komt haar album uit. Met prachtige bandarrangementen van alle liedjes uit ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’. En op 17 september speelt ze haar show met al deze liedjes en mét band, bij Theater & Filmhuis Dakota.

“Dakota voelt voor mij als thuiskomen. Jaren geleden zette ik hier mijn eerste stappen op een Haags podium. Ik heb me steeds ontzettend welkom en aangemoedigd gevoeld. En heb dan ook heel veel zin om onze show hier te gaan spelen!”

DEBUUTALBUM 'DIT GAAT NERGENS OVER'
Het debuutalbum van Lien Cornelissen is op 13 augustus  uitgebracht en zal op alle streamingsdiensten te beluisteren zijn.

Het is een album met scherpe teksten, lichtvoetig gebracht. Zoals dat lied over haar pensioen. Want je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Of het lied 'Advies aan een wijze oude man' waarin ze de rollen eens omdraait. Gek genoeg een album vol herkenbare thema's die je niet laten ontsnappen aan belangrijke dingen in het leven.


CREDITS
Tekst, muziek, piano, zang: Lien Cornelissen
Arrangementen, drums: Dylan Siemerink
Audiomix, basgitaar: Peter Suoss

ALGEMENE INFORMATIE
www.lienofficial.nl


GRATIS DRANKJE
Deze voorstelling is incl. een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57. Graag je ticket laten zien bij onze medewerkers. 


KAARTEN KOPEN OP 1.5 METER IN THEATER & FILMHUIS DAKOTA

 YES! Je kunt die leuke voorstelling of film weer live zien in ons theater en filmhuis. Graag vragen we je i.v.m. de coronamaatregelen aandacht voor het volgende bij het bestellen van je toegangskaarten:

  • Komt u met meerdere persoon? Dan zouden wij u willen vragen om 1 iemand de kaarten te laten kopen. Wij houden hier dan zo veel mogelijk rekening mee bij het maken van de zaalindeling
  • Wilt u niet naast elkaar zitten, koop dan afzonderlijk van elkaar je kaarten
  • Bestaat je gezelschap uit meer dan 3 personen, kan het zo zijn dat wij jullie los van elkaar moeten placeren. Bestaat je gezelschap bijvoorbeeld uit 6 personen, kan het voorkomen dat we daar twee groepen van 3 of een andere samenstelling van moeten maken – dit allemaal om je bezoek aan ons zo veilig mogelijk te laten verlopen!
  • Voor het bestellen van een rolstoelplaats: neem s.v.p. contact op met onze kassa: kassa@theaterdakota.nl / 070 326 55 09

Bij binnenkomst van de theaterzaal (ingericht in reguliere opstelling met tribune of een speciale café-opstelling) wordt door een medewerker een zitplaats aangewezen. Wij willen je  alvast bedanken voor je begrip en medewerking.