HNT speelt Altijd: U bent mijn moeder en Spoonface

In deze double-bill zie je twee nieuwe toneelparels van Het Nationale Theater. Met Rick Paul van Mulligen in Joop Admiraals U bent mijn moeder en Soumaya Ahouaoui als het bijzondere meisje Spoonface.


U bent mijn moeder
In 1981 schreef Joop Admiraal theatergeschiedenis met U bent mijn moeder, gebaseerd op gesprekken die hij met zijn dementerende moeder in het verzorgingshuis voerde. Opzienbarend was hoe Admiraal zowel zichzelf áls zijn moeder speelde, waardoor de voorstelling ook een meesterproef toneelspelen werd. Rick Paul van Mulligen wilde deze tekst die hem zeer aan het hart gaat al langere tijd spelen, Noël Fischer had hem ook op haar verlanglijst staan. Nu zagen zij de kans schoon.

“Het is fascinerend om de transformatie van Rick Paul van Mulligen te zien”
“een magistrale omkering” de Volkskrant ★★★★

“intrigerend zijn alle subtiele ouderdomsgebaartjes”
“Het fascinerende aan U bent mijn moeder is de even zichtbare als onzichtbare opsplitsing van een acteur in twee, intiem verwante maar ook botsende personages: een homoseksuele zoon en zijn conservatieve moeder.” Theaterkrant

“ragfijn” NRC ★★★★


Spoonface
Tien jaar geleden maakte Noël Fischer een zeer succesvolle regie van Spoonface voor jongeren (winnaar Zilveren Krekel en Gouden Krekel 2010). Nu maakt ze een nieuwe versie voor een volwassen publiek, zoals schrijver Lee Hall het oorspronkelijk bedacht had.

Een meeslepend verhaal over autisme, opera en hoop  
Spoonface Steinberg is een bijzonder meisje. Niet alleen is ze joods, verzot op opera en verhalen, ze is ook licht autistisch. Dat geeft haar een heel eigen perspectief op leven én sterven. Tien jaar geleden maakte Noël Fischer een zeer succesvolle regie van Spoonface voor jongeren (winnaar Zilveren Krekel en Gouden Krekel 2010). Nu maakt ze een nieuwe versie voor een volwassen publiek, zoals schrijver Lee Hall het oorspronkelijk bedacht had. Je ziet Soumaya Ahouaoui in de rol van Spoonface.

“Prachtige voorstelling! Indrukwekkend, ontroerend en heel knap gespeeld.”

“Het verhaal is boeiend, verdrietig en hoopvol tegelijk. Ingetogen en authentiek gespeeld door Soumaya Ahouaoui”

“Mooi. De intense monoloog van Spoonface boeide elke minuut van het hele (!) uur”

“Soumaya Ahouaoui imponeert met naturel spel in een sobere, maar krachtige regie van Noël Fischer” Scenes ★★★★
“Prachtprestatie” Scenes ★★★★

“Een treurige en tegelijkertijd wonderschone voorstelling” - Theaterkrant

“Door de sterke regie en het innemende spel van Soumaya Ahouaoui word je gewoon verliefd op Spoonface” - de Volkskrant ★★★★

Bekijk HIER de trailer van Spoonface!


CREDITS

U bent mijn moeder
Tekst: Joop Admiraal | regie: Noël Fischer
Spel: Rick Paul van Mulligen
Dramaturgie: Karim Ameur
Kostuums: Carly Everaert
Licht: Uri Rapaport

Spoonface
Spel: Soumaya Ahouaoui
Regie: Noël Fischer
Tekst: Lee Hall
Vertaling: Jibbe Willems


ALGEMENE INFORMATIE
www.hnt.nl


Drankje inclusief. Deze kun je vooraf aan de voorstelling halen en bevat geen warme dranken. Drankjes mogen mee de Theaterzaal in.