Een zorg voor later

Wat we doen

Als je op leeftijd bent wil je natuurlijk een goed leven. Maar wie bepaalt wat goed is en wie zorgt ervoor? Jijzelf, familie, buren, vrienden, ‘de zorg’? We hebben een zorgsysteem dat veel kan. Maar dat werkt niet altijd goed. En lang niet voor iedereen.

Een zorg voor later bestaat uit twee ontroerende en prikkelende verhalen over zorgen voor ouderen in onze diverse, snel veranderende samenleving. De monoloog Yemma – naar het bekroonde boek van Mohammed Benzakour – schetst een poëtisch beeld van een zoon van een Marokkaanse moeder. Na het herseninfarct van zijn ‘yemma’ raakt hij verloren in het doolhof van Nederlandse ziekenhuizen, therapeuten en zorginstellingen die niet berekend zijn op patiënten zoals zij.

In de hoopvolle documentaire Voyage en sol majeur gaan filmmaker Georgi Lazarevski en zijn grootvader samen op reis. Zijn opa droomde zijn hele leven al over een reis naar Marokko. Door de jaren heeft hij die tot in de puntjes voorbereid en op zijn 91ste is het eindelijk zover. Het resultaat is een bitter-zoete ‘roadmovie’ vol muziek en emotie, die uiteindelijk de vraag stelt: hoe kijken wij naar ouderen en ouder worden?


CREDITS
Yemma (voorstelling)
Naar het boek van: Mohammed Benzakour
Regie & tekstbewerking: Floris van Delft
Spel: Yahya Gaier
Scenografie: Robin Vogel
Lichtontwerp: Jantje Geldof
Technisch producent: Remko van den Ende
Met financiële ondersteuning van: Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten

Voyage en sol majeur (documentaire)
Regie: Georgi Lazarevski
Productie: Patrick Winocour & Juliette Guigon, namens Quark Productions
Met dank aan: IDFA


ALGEMENE INFORMATIE
watwedoen.nl

Bekijk hier de trailer.
Interview van WAT WE DOEN met Mohammed Benzakour, auteur boek Yemma.
Interview op Radio 1 met Mohammed Benzakour.


GRATIS DRANKJE
Deze voorstelling is incl. een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57. Graag je ticket laten zien bij onze medewerkers.