DJINN’s

Djinns is een comedy noir die toont hoe het verlangen naar een heilstaat de mens stap voor stap een absurde wereld invoert. De eindvraag is: zouden wij het beter hebben gedaan?

Een Arabische en een Europese vrouw bevinden zich in een hotelkamer die de verwoesting van een oorlog ademt. Er mag weer gevlogen worden en annuleren is geen optie. Het hotel is de plek voor een adventure holiday. De wereld als één grote toeristenindustrie. Alle complottheorieën, elke vorm van onbegrip, van uitvergroting, van haat, geweld en verlorenheid dringen deze kamer binnen. De twee vrouwen beginnen als actrices te zoeken naar menselijkheid in de absurde fragmenten, maar vallen steeds meer samen met jihadista’s.

In drie aktes – Geloof, Hoop en Liefde – licht Ko van den Bosch de schedel van onze maatschappij. Djinns is een scherpe analyse van de dubbele moraal van onze wereld, van de complexiteit en van onze angsten, van onze behoefte de ander te veroordelen, en de hoop gezien te worden. Alle ogenschijnlijk absurde keuzes voeren de vrouwen uiteindelijk terug naar het verlangen er te mogen zijn, naar geborgenheid en erkenning, naar liefde. Grotesk, wanhopig, en ontroerend.


CREDITS
Tekst en regie: Ko van den Bosch
Met Sarah Jonker en Sinem Kavus
Vormgeving: Carmen Schabracq
Fotografie en ontwerp poster: Joost de Haas


ALGEMENE INFORMATIE
www.likeminds.nl