De klokkenluider van de Notre Dame 6+

Meester-poppenspeler Ila van der Pouw speelt een sfeervolle en geheel eigen bewerking van De Klokkenluider van de Notre Dame, naar het gelijknamige boek van Victor Hugo.

In de beroemde kathedraal van Parijs, de Notre Dame, woont de klokkenluider Quasimodo. Hij komt nooit buiten, bang als hij is om bespot en uitgelachen te worden. Hij vindt zichzelf lelijk met zijn rode piekhaar, zijn hoge rug, en zijn manke been. Maar hij kijkt wel graag, vanuit een veilige hoge toren, uit over zijn stad. Zijn leven is simpel en overzichtelijk: Iedere ochtend luistert hij naar het koor van de kathedraal, ieder uur luidt hij de klokken, iedere nacht maakt hij een hapje voor zijn kat.

Maar dat verandert, dankzij de komst van de danseres Esmaralda naar de kathedraal. Ze danst als het ware zijn leven binnen. Maar durft Quasimodo haar wel onder ogen te komen?  Hij komt erachter dat ze op de vlucht is. Maar voor wie en waarom? En durft Quasimodo de kathedraal te verlaten om haar te helpen?

De Klokkenluider van de Notre Dame is een verhaal dat leert dat niet alles is wat het lijkt. Echte schoonheid zit van binnen. Net als moed.


CREDITS
Spel: Ila van der Pouw
Dans: Noa Janssen
Regie: Neville Tranter
Script: Rob Bloemkolk
Poppen: Cynthia Borst, Neville Tranter
Illustratie: Cynthia Borst
Lichtplan: Theatervogels
Decor: Kathelijne Monnens


ALGEMENE INFORMATIE
www.vanaf2.nl