De hond die licht gaf 6+ / Try Out

Max Tak

Een muzikale griezelkomedie voor iedereen vanaf 6 jaar

Victoria woont sinds kort bij haar tante, samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek ‘Frankenstein’, dat ook van haar vader was. Met open mond leest ze dat die Frankenstein een echt, levend mens maakte. Victoria weet bijna zeker dat zoiets – gelukkig – niet kan in het echt.

Maar dan sterft Tosti. En als je dan tóch uitvinder bent… en al heel veel weet over elektriciteit en energie… en vooral heel graag wil dat je hond weer terugkomt… moet je het dan niet in elk geval één keer (heel even, stiekem, ’s nachts) proberen?

De kindervoorstelling, De hond die licht gaf, is een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft, met een bijzondere rol voor de Mexicaanse feestdag El Dia de los Muertos. Het is een liefdevolle familievoorstelling, vol live-muziek, zang, virtuoos poppenspel en knallende uitvindingen! Kom 'm zien met je kinderen!


DAKOTA'S SUPER ZONDAG - 19 SEPTEMBER 14.30 UUR
Op zondag 19 september is het weer Super Zondag bij Theater & Filmhuis Dakota. Voor of na de voorstelling De Hond die licht gaf (6+)’ kun jij namelijk meedoen met onze ‘Back to Dakota’ speurtocht + kleurplaatwedstrijd!

Hoe doe je mee?
1. Vraag aan de balie voor de speurtocht + kleurplaat.
2. Beantwoord de vragen
3. Kleur de kleurplaat in en lever hem weer in bij de balie

En wie weet ben jij straks de winnaar van hele leuke Dakota prijzen!

LET OP: de winnaar wordt op maandag 27 september bekend gemaakt.


PRINSJESDAG SPECIAL 21 SEPTEMBER - 14.30 UUR
Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij de Super Zondag, wees dan niet getreurd, want de voorstelling speelt ook op Prinsjesdag (21 september om 14.30 uur). Ook dan kun je meedoen met de speurtocht + kleurplaatwedstrijd en maak je nog steeds kans op die leuke prijzen!

Tot snel in Dakota!


CREDITS
Concept: Kim van Zeben en Marije Gubbels
Regie, tekst en liedteksten: Marije Gubbels
Spel, zang en tekstbijdragen: Kim van Zeben
Gitaar: Timon Koomen
Zang, piano, spel: Adrian Ammerlaan
Composities: Jan en Keez Groenteman
Decor: Marlies Schot
Kostuums: Sanne Oostervink
Poppen: Servaes Nelissen
Dramaturgie: Manon Wittebol
Lichtontwerp: Gé Wegman
Lichttechniek: Stefan Hegteler
Geluidstechniek: Johan de Koeijer
Regieassistent: Nienke Tjallingii
Publiciteitsfoto: Esther de Boer – Es & Zn
Verkoop: Theaterbureau Slot
Productie: Kim Eldering
Publiciteit: Elselien Leemhuis
Zakelijke leiding: Nora Duijf


ALGEMENE INFORMATIE
www.maxtak.nl


KAARTEN KOPEN OP 1.5 METER IN THEATER & FILMHUIS DAKOTA

 YES! Je kunt die leuke voorstelling of film weer live zien in ons theater en filmhuis. Graag vragen we je i.v.m. de coronamaatregelen aandacht voor het volgende bij het bestellen van je toegangskaarten:

  • Komt u met meerdere persoon? Dan zouden wij u willen vragen om 1 iemand de kaarten te laten kopen. Wij houden hier dan zo veel mogelijk rekening mee bij het maken van de zaalindeling
  • Wilt u niet naast elkaar zitten, koop dan afzonderlijk van elkaar je kaarten
  • Bestaat je gezelschap uit meer dan 3 personen, kan het zo zijn dat wij jullie los van elkaar moeten placeren. Bestaat je gezelschap bijvoorbeeld uit 6 personen, kan het voorkomen dat we daar twee groepen van 3 of een andere samenstelling van moeten maken – dit allemaal om je bezoek aan ons zo veilig mogelijk te laten verlopen!
  • Voor het bestellen van een rolstoelplaats: neem s.v.p. contact op met onze kassa: kassa@theaterdakota.nl / 070 326 55 09

Bij binnenkomst van de theaterzaal (ingericht in reguliere opstelling met tribune of een speciale café-opstelling) wordt door een medewerker een zitplaats aangewezen. Wij willen je  alvast bedanken voor je begrip en medewerking.